Magyar foci

A szünet után tönkre verte ellenfelét a Debrecen

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Az újonc Gyirmót 5-0-ra kapott ki az élvonalba frissen visszajutó Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A DVSC-nek négy nyeretlen bajnoki, és sorozatban két vereség után sikerült újra győznie, míg a változatlanul nyeretlen Gyirmót ebben az idényben harmadszor kapott ki.

Az első félidőben a vendégek voltak valamivel aktívabbak, kapufáig is eljutottak, a hazai közönség pedig nagyjából félóra elteltével füttyszóval és bekiabálásokkal jelezte, hogy ennél többet várna. A szünetig viszont gól nem esett, a hivatalos statisztika pedig azt támasztotta alá, hogy valóban a Gyirmót volt a kezdeményezőbb, írja az MTI.

Egészen más mentalitásban folytatta viszont a meccset a Debrecen, amely a fordulás után hat perc alatt kétszer is betalált a rivális kapujába. A vendégek gyors szépítő találatát videobírózás után les miatt érvénytelenítették, a hajdúsági együttes pedig 12 perccel később már négygólos különbséggel vezetett, miután a csereként beállt Sós Bence két perc alatt duplázott. Csertői Aurél vezetőedző négyes (!) cserével próbált frissíteni a Gyirmóton, amely azonban továbbra sem tudta felvenni a küzdelmet a házigazdával. A hajrához közelítve a DVSC megszerezte az ötödik gólját is, ezzel végleg eldöntötte az összecsapást.

NB I, 6. forduló

Debreceni VSC-Gyirmót FC Győr 5-0 (0-0)

gólszerzők: Bévárdi (47.), Ugrai (51., 77.), Sós (64., 66.)

Olvasói sztorik