Magyar foci

Képtelen nyerni, most is kikapott az Újpest

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

A Paks 2-1-re legyőzte otthon a továbbra is nyeretlen és sereghajtó Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnap esti zárómérkőzésén. A hazaiak 2015 októbere óta először nyertek pályaválasztóként a lila-fehérek ellen.

Gyorsan vezetést szerzett a Paks, de az Újpest bő negyedóra elteltével egyenlített. Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttesnek szép számmal akadtak lehetőségei, a vezetéshez a vendégek jártak közelebb, de Croizet lövése a kapufáról kifelé pattant.

A szünet után nagy lendülettel kezdett a Paks, beszorította ellenfelét és egy 11-essel újra előnybe került. A vendégek hátrányban sem tudtak igazán felpörögni, a paksiak többször is lezárhatták volna az összecsapást, de például a hajrában a csereként pályára lépő Nagy hatalmas bombája is a kapufán csattant. Az Újpest hajtott ugyan az egyenlítésért, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

Harmadik idegenbeli meccsét is megnyerte a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött az újonc Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában, így a felcsútiak idegenbeli mérlege három bajnoki után is százszázalékos maradt. A hazaiaknak egyelőre várniuk kell első sikerükre az élvonalban, három döntetlenjük mellet a vasárnapi volt a második vereségük a mostani idényben.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-1)
gólszerzők: Ádám (3.), Hahn (56., 11-esből), illetve Stieber Z. (17.)

Gyirmót FC Győr-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
gólszerző: Nagy Zs. (63.)

Olvasói sztorik