Magyar foci

„Többféle felállásban is játszottunk, azaz inkább szenvedtünk” – Kondás több felelősséget vár a játékosaitól

DVTK TV / Youtube
DVTK TV / Youtube

Már nem veretlen a diósgyőri focicsapat az NB II-ben, miután az ötödik forduló hétfői zárómeccsén kikapott Szolnokon 2-0-ra. Úgy szenvedett vereséget Kondás Elemér csapata, hogy a kapura alig jelentett veszélyt, ellenfele mindenben felülmúlta, a hazaiakat irányító Csábi József meg is jegyezte, reméli nem tűnik nagyképűségnek, hogy megérdemelt győzelmet arattak. Ezt diósgyőri kollégája is elismerte.

„Az az igazság, hogy az ellenfelünk minden területen jobb volt, a hibáinkat szigorúan kihasználták. Majd az előny birtokában nagyon masszívan védekeztek, és abból próbáltak kontrákat vezetni.

A bekapott gól után igyekeztünk változtatni, többféle felállásban is játszottunk, azaz inkább csak szenvedtünk.

Küzdeni küzdöttünk, de az kevés volt a gólszerzéshez. Amikor odakerültünk a kapu elé, akkor ránk is igaz, hogy a szegény embert az ág is húzza. Hiába találtuk el pontrúgás után a labdát, nem választottunk jó megoldást, ellenfelünk a kapuba fejelt, mi pedig mellé. Ilyen gólokat nem lehet kapni, sokkal nagyobb felelősséggel kell futballozni” – idézi a dvtk.eu Kondást.

Kapcsolódó
Szolnokon jött a pofon, kikapott a DVTK az NB II-ben
Már nem veretlen Kondás Elemér csapata.

Öt forduló után nem mutat olyan jól a tabella diósgyőri szemmel nézve, ugyanis az NB I-ből az előző szezonban kiesett csapat csak a kilencedik az eddig megszerzett nyolc pontjával. Az élen álló Nyíregyhéza viszont csak három pont előnyben van a DVTK-hoz képest, azaz még elég sűrű a másodosztályú mezőny.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik