Élő Magyar foci

Csak egy félidőn keresztül élt a Fradi BL-álma

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az FTC 3-2-re kikapott hazai pályán a svájci Young Boystól, így nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Pocsékul kezdődött a mérkőzés a Fradi számára, a Young Boys ugyanis az ötödik percben megszerezte a vezetést, egy szöglet után Zesiger fejelt a jobb sarokba.

A Fradi pár perc után éledezett a sokkból, és viszonylag gyorsan egyenlített, a kulcs Ryan Mmaee ügyes csele volt, majd a beadás után a svájciak kapusa ügyetlenül ért bele a labdába, Wingo pedig élt az ajándékba kapott lehetőséggel.

A magyar bajnok fölényben játszott, és egy szöglet után ledolgozta a hátrányát, Mmaee ugrott a legmagasabbra, és szépen csúsztatott a svájciak kapujába.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Young Boys, érett a svájci gól, amely az 56. percben meg is született, Elia végezte el a munka dandárját, és középen Fassnachtnak már nem volt nehéz dolga.

Volt még fordulat a meccsben, de sajnos ez nem a Fradinak kedvezett, Laidouni pár perc alatt két sárgát is begyűjtött, így tíz emberre fogyatkozott a magyar csapat.

És bár Dibusz életben tartotta a hazai reményeket azzal, hogy kivédte Siebatcheu tizenegyesét, tíz emberrel nem tudta nyomás alá helyezni a svájciakat a Fradi, és a legvégén Mambimbi góljával a győzelmet is kicsikarta a Young Boys.

A Fradi számára így sem ért véget az európai kaland, hiszen az Európa Liga csoportkörében folytathatja, a sorsolást pénteken rendezik.

Bajnokok Ligája, selejtező, playoff-kör:

FTC – Young Boys (svájci) 2-3 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző
v.: Karaszjov (orosz)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália (Mak, 86.), Laidouni, Zachariassen (Loncar, 76.) – Uzuni, Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee.
Young Boys: Von Ballmoos – Maceiras, Camara, Zesiger, García – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins, Ngamaleu – Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.).
gól: Wingo (18.), R. Mmaee (27.), illetve Zesiger (5.), Fassnacht (56.), Mambimbi (90+3.)
sárga lap: Zachariassen (31.), Laidouni (58., 64.), Wingo (70.), Kovacevic (66.), R. Mmaee (81.), illetve Martins (66.)
piros lap: Laidouni (64.)
továbbjutott: a Young Boys, 6-4-es összesítéssel

 

További eredmények:
Ludogorec (bolgár) – Malmö (svéd) 2-1 (1-1)
gól:
Nedjalkov (10.), Szotiriu (60., 11-esből), illetve Birmancevic (42.)
továbbjutott: a Malmö, 3-2-es összesítéssel

 

PSV (holland) – Benfica (portugál) 0-0
piros lap: Lucas Verissimo (32., Benfica)
továbbjutott: a Benfica 2-1-es összesítéssel

 

szerdán játsszák:
Bröndby IF (dán) – RB Salzburg (osztrák) 21.00 (az első mérkőzésen: 1-2)
Dinamo Zagreb (horvát) – Sheriff Tiraspol (moldovai) 21.00 (0-3)
Sahtar Donyeck (ukrán) – AS Monaco (francia) 21.00 (1-0)

Félidő!

A svájciak vezettek, de a Fradi fordítani tudott. Jelen állás szerint hosszabbításra áll a párharc.

Volt már jobb

Laidouni fejese a kapu mögé hullott, ennél volt ma már jobb fejese a Fradinak.

Mmaee megállíthatatlan

Ez eddig az ő meccse, a megindulásainál hasztalan kergetik a svájci védők, középen egész szépen meg is tudja bontani a védelmet. Erre még építhet a Fradi as folytatásban.

Bosszús a svájci

Az Eb-n is pályára lépő Fassnacht fejelhetett szorongatott helyzetből Maceiras beadása után. Szerencsére nem volt olyan pontos, mint a meccs elején Zesiger.

Kemények a svájciak

Fél perc alatt háromszor szereltek a vendégek, mind a háromnál szabálytalanságot reklamált a Fradi-tábor, de mindegyik tiszta belépő volt. Aztán Elia zárta le a svájciak támadását egy mérsékelten veszélyes távoli lökettel.

Zachariassené az első sárga

Uzuni kissé rövid passza után Martins elindult volna a Fradi kapuja felé, de a labda felé nyúló Zachariassen felrúgta. Sárga a norvég légiósnak.

2-1, fordított a Fradi!

Uzuni szöglete után Mmaee gyönyörűen csúsztatott a Young Boys kapujába. 2-1 a Fradinak.

Most a VAR miatt kellett izgulni

Egy svájci beadás után Wingo ért bele kissé óvatlanul a labdába, videón megnézték az esetet, mivel kézgyanúsnak tűnt, de végül nem volt oka büntetőt ítélni az orosz bírónak.

Ezt megúszta a Fradi

A YB jobbhátvédje, Maceiras indult el, majd 19 méterről lőtt, és a labda a jobb kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.

Csak nem adta fel a beadásokat a Fradi

Az első meccsen nem igazán működött, amikor középre ívelgetett a magyar bajnok, a svájci védelem rendre megnyerte a fejpárbajokat. Most Mmaee egy szép csel után ívelt középre, a kapus közbeavatkozott, de rossz helyre ütötte a labdát, ez pedig megbosszulta magát. A nagy számok törvénye alapján egyszer már be kellett jönnie.

Egyenlített a Fradi!

A bal oldalon törte fel a svájciakat a Fradi, Mmaee egy okos csel után adott középre, Von Ballmoos csak belekapott a labdába, ami így pont Wingo elé került, ő pedig az üres kapuba passzolt. Ez gyorsan jött.

Ez már kapura ment

Zachariassen fejese már eltalálta a svájciak kapuját, de ahhoz nem volt elég erős és jól helyezett, hogy gondot okozzon Von Ballmoosnak.

Az első Fradi-helyzetecske

Wingo szépen adott középre, Mmaee a védőjét megelőzte, de a fejese magasan elszállt a kapu fölött.

Az oxizás szép volt

Boli látványos mozdulattal tette a svájciak 16-osán belülre a labdát, de Zachariassen nem ért oda, mert a svájci kapus felszedte a labdát. A felek ütköztek, így Karaszjov kifelé ítélt szabadrúgást.

Nem zavarta meg a svájciakat a fütty

Valóságos hangorkán alakult ki a sarokrúgás előtt, fütyült az egész stadion, hát még amikor érkezett a vezérszurkolói utasítás, hogy még hangosabban. A Young Boys így is megszerezte a vezetést, de egy pillanatnyi szünet után folytatódott is a buzdítás. Kétgólos hátrányt kellene ledolgozni.

Vezet a Young Boys!

A bal oldali szöglet után Zesiger emelkedett, és a jobb sarokba bólintott az ötösről.

Dibusz-védéssel kezdődött

Ngamaleu csinálta meg magának a lövőhelyzetet, majd a bal alsót vette célba, de Dibusz kitenyerelte a labdát.

Hajrá!

Elindult a meccs. A Fradi fehér, a Young Boys sárga mezben játszik.

Himnusz és élőkép

A Fradi-tábor a Himnusszal hangol a meccsre, az egyik kapu mögött pedig egy látványos élőképpel készültek a hazai drukkerek, amelyen a BL-logó mellett a magyar zászló színei tűntek fel.

26 éve és 1 napja sikerült

1995 augusztusában a Fradi az idegenbeli győzelem után otthon 1-1-es döntetlent játszott a belga Anderlechttel, és első magyar csapatként jutott fel a BL-főtáblára. Azóta ez a Lokinak és tavaly ismét a Fradinak sikerült. Ez lehet a negyedik alkalom, hogy egy magyar csapat eljut a legjobbak közé.

Olvasói sztorik