Magyar foci

Kondás Elemér Diósgyőre megette a kecskeméti pontrúgásokat

A Diósgyőr azzal szembesül az NB II-ben, amivel a Vasas is küzd pár éve: szinte nehezebb visszajutni az első osztályba, mint megtartani ott a tagságot, mert minden csapat kettőzött erővel küzd ellenük.

Kondás Elemér csapata a negyedik fordulóban hazai pályán fogadta az NB II-es újonc Kecskemétet és bizony immár másodjára bukott pontokat. Aki nem látta a meccset itt megnézheti:

Az 1-1-re végződő találkozón Szalai Gábor már a 13. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, amit a 34. percben Könyves Norbert egalizált.

A mérkőzés után Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője érthetően kissé elkeseredetten nyilatkozott a pontvesztés miatt, első sorban a Kecskemét „életveszélyes” pontrúgásai miatt bosszankodott.

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a Kecskemét igazolta a jó hírét. A pontrúgásaik életveszélyesek, sajnos az elsőt rögtön meg is ettük. A mérkőzés első periódusában nagyon pontatlanul játszottunk, sok labdát szórtunk el. A sorok rendezése után egyenlítettünk, mezőnyben megvoltunk, de a pontrúgásoknál továbbra is gondjaink voltak a meccs során

– olvasható Kondás értékelése a Kecskeméti TE honlapján.

Kollégája, Szabó István dícsérte a bajnokságban és a meccsen is jól kezdő, erre a mérkőzésre kicsit átalakított csapatát:

Nem titok, úgy ítéltük meg, hogy elsősorban nekünk a bennmaradás a célunk, ehhez friss játékosokat akartunk hétvégére a Csákvár ellen. Ettől függetlenül minden játékosomban maximálisan megbízom, a nyári felkészülés során nem véletlen játszottunk edzőmeccseket, tudják mit kell megvalósítaniuk a pályán, bátran kezdőbe merek jelölni bárkit. 20-25 percig kitűnően játszottunk, rá is rúghattuk volna a másodikat. Utána tartani akartuk az eredményt, ezt nem szeretem, nyomott és ki is egyenlített a Diósgyőr. Meg kellett elégednünk a döntetlennel, erre viszont maximálisan rászolgáltunk.

A Vasas egészen sima mérkőzésen 3-1-re verte a Budafokot és az egyaránt 9 pontos Dorog, illetve a 8 pontos Nyíregyháza előtt vezeti a Merkantil Bank Liga tabelláját. A szintén 8 pontos Diósgyőr a hetedik.

NB II, 4. forduló, eredmények:

Budaörs–WKW ETO FC Győr 1–4
Gól: Sajbán Miklós 70., ill. Óvári 25., Toma 46., Priskin 54., 58.)
Szentlőrinc–Nyíregyháza Spartacus FC 2–2
G: Havas 53.,  Grumics 90+3., ill. Csörgő 75., Vass P.  85.
Dorogi FC–Szeged-Csanád GA 1–0
G: Csillag 55.)  – Kiállítva: Temesvári (90+1., Szeged)
Vasas FC–Budafoki MTE 3–1
G: Pátkai 9., Szivacski 49., Radó 80., ill. Micsinai 81.
Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 0–0 
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE Hufbau 1–1
G: Hornyák 34., ill. Szalai G. 13.
FC Ajka–Szolnoki MÁV FC 1–1
G: Gaál 53. –11-esből, ill. Szekszárdi 37.
Pécsi MFC–Soroksár 1–1
G: Katona L. 50., ill. Szerető 3.
Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 1912 Előre 3–1
G: Németh Mi. 35., Horváth R. 53., Monori 86., ill. Farkas 43.
Tiszakécskei LC–III. Kerületi TV 1–2
G: Kalmár, 61., ill. Fejes A. 32., Sili 68.

Olvasói sztorik