Magyar foci sport

Kondás Elemér Diósgyőre megette a kecskeméti pontrúgásokat

A Diósgyőr azzal szembesül az NB II-ben, amivel a Vasas is küzd pár éve: szinte nehezebb visszajutni az első osztályba, mint megtartani ott a tagságot, mert minden csapat kettőzött erővel küzd ellenük.

Kondás Elemér csapata a negyedik fordulóban hazai pályán fogadta az NB II-es újonc Kecskemétet és bizony immár másodjára bukott pontokat. Aki nem látta a meccset itt megnézheti:

Az 1-1-re végződő találkozón Szalai Gábor már a 13. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, amit a 34. percben Könyves Norbert egalizált.

A mérkőzés után Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője érthetően kissé elkeseredetten nyilatkozott a pontvesztés miatt, első sorban a Kecskemét „életveszélyes” pontrúgásai miatt bosszankodott.

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a Kecskemét igazolta a jó hírét. A pontrúgásaik életveszélyesek, sajnos az elsőt rögtön meg is ettük. A mérkőzés első periódusában nagyon pontatlanul játszottunk, sok labdát szórtunk el. A sorok rendezése után egyenlítettünk, mezőnyben megvoltunk, de a pontrúgásoknál továbbra is gondjaink voltak a meccs során

– olvasható Kondás értékelése a Kecskeméti TE honlapján.

Kollégája, Szabó István dícsérte a bajnokságban és a meccsen is jól kezdő, erre a mérkőzésre kicsit átalakított csapatát:

Nem titok, úgy ítéltük meg, hogy elsősorban nekünk a bennmaradás a célunk, ehhez friss játékosokat akartunk hétvégére a Csákvár ellen. Ettől függetlenül minden játékosomban maximálisan megbízom, a nyári felkészülés során nem véletlen játszottunk edzőmeccseket, tudják mit kell megvalósítaniuk a pályán, bátran kezdőbe merek jelölni bárkit. 20-25 percig kitűnően játszottunk, rá is rúghattuk volna a másodikat. Utána tartani akartuk az eredményt, ezt nem szeretem, nyomott és ki is egyenlített a Diósgyőr. Meg kellett elégednünk a döntetlennel, erre viszont maximálisan rászolgáltunk.

A Vasas egészen sima mérkőzésen 3-1-re verte a Budafokot és az egyaránt 9 pontos Dorog, illetve a 8 pontos Nyíregyháza előtt vezeti a Merkantil Bank Liga tabelláját. A szintén 8 pontos Diósgyőr a hetedik.

NB II, 4. forduló, eredmények:

Budaörs–WKW ETO FC Győr 1–4
Gól: Sajbán Miklós 70., ill. Óvári 25., Toma 46., Priskin 54., 58.)
Szentlőrinc–Nyíregyháza Spartacus FC 2–2
G: Havas 53.,  Grumics 90+3., ill. Csörgő 75., Vass P.  85.
Dorogi FC–Szeged-Csanád GA 1–0
G: Csillag 55.)  – Kiállítva: Temesvári (90+1., Szeged)
Vasas FC–Budafoki MTE 3–1
G: Pátkai 9., Szivacski 49., Radó 80., ill. Micsinai 81.
Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 0–0 
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE Hufbau 1–1
G: Hornyák 34., ill. Szalai G. 13.
FC Ajka–Szolnoki MÁV FC 1–1
G: Gaál 53. –11-esből, ill. Szekszárdi 37.
Pécsi MFC–Soroksár 1–1
G: Katona L. 50., ill. Szerető 3.
Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 1912 Előre 3–1
G: Németh Mi. 35., Horváth R. 53., Monori 86., ill. Farkas 43.
Tiszakécskei LC–III. Kerületi TV 1–2
G: Kalmár, 61., ill. Fejes A. 32., Sili 68.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!