Magyar foci

A DVTK egy 19 éves honvédos sráccal erősít

A Diósgyőr négy forduló után a hetedik az NB II-ben. Benczés Miklós sportigazgató a fiatal szabályra is hivatkozva – a másodosztályban egy 2002. január 1. után született labdarúgónak folyamatosan a pályán kell lennie – pénteken bejelentette, hogy egy évre kölcsönveszik a Budapest Honvéd Akadémián nevelkedő, de 2020 őszén már az NB I-ben is bemutatkozó Kocsis Dominikot.

Jelenleg a DVTK volt a legjobb lehetőség számomra, hogy fejlődni tudjak, nagyon örülök, hogy Diósgyőrben folytathatom. Volt egy kisebb sérülésem, ami már a múlté. Alig várom, hogy pályán legyek, azon leszek, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Ígérem, hogy gólokkal és gólpasszokkal fogom segíteni a Diósgyőrt!

– nyilatkozta Kocsis Dominik.

Benczés szerint az első négy fordulóban a kötelezően betartandó MLSZ-szabály okán már három saját nevelésű akadémistának lehetőséget adtak, viszont a szakmai stábbal egyeztetve úgy ítéltük meg, hogy kell még erősítés. A DVTK sportigazgatója szerint Kocsis elsősorban szélső támadóként vethető be, agilis, jól egy-egyezik és azért igazolták le, mert az előző mérkőzéseken is látszódott, hogy szükségük van egy olyan játékosra, aki meg tudja bontani a visszazáró védelmet is.

Olvasói sztorik