Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar foci bajnokok ligája

Stöger: Egyszer már sikerült meglepnünk a Slaviát

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének a maximumot kell nyújtani ahhoz, hogy sikerrel vegye a cseh Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező keddi visszavágóját, amelyet kétgólos (2-0) előnnyel vár.

Az osztrák szakember a mérkőzést megelőző hétfő esti sajtótájékoztatón kiemelte, múlt héten a Groupama Arénában sikerült meglepni a riválist, így jó helyzetből várják a visszavágót, azonban a cseh fővárosban is maximális koncentrációra lesz szükség.

Nagyon erős az ellenfelünk, amelynek tisztában vagyunk a kvalitásaival, de a sajátunkkal is, és mi erre próbálunk majd építeni

– nyilatkozta a tréner.

A ferencvárosi játékosok közül a bosnyák Eldar Civic vett részt a sajtótájékoztatón, a védő nyolc évig futballozott Csehországban, ebből kettőt a Slavia legnagyobb riválisánál, a Sparta Prahánál. A futballista elmondta, szívesen emlékszik vissza pályafutásának ezen időszakára, így a Slavia elleni mindig felfokozott hangulatú összecsapásokra, és valami hasonlót vár kedden is. Hozzátette, azért jöttek Prágába, hogy jó játékkal továbbjussanak.

Jindrich Trpisovsky, a Slavia Praha vezetőedzője elmondta, csapatának nagyon sok mindenben kell javulnia az első találkozóhoz képest.

“Többször is leültünk és kielemeztük az első mérkőzést, tudjuk, hogy sok mindent máshogy kell csinálnunk, mint Budapesten. Sokkal jobbnak kell lennünk a kapu előtti szituációkban, a középpályán pedig nagyobb pontosságra lesz szükségünk

– idézte a Ferencváros honlapja a trénert, akinek az első felvonás második félidejében már jobban tetszett együttese játéka.

Ez egy teljesen más mérkőzés lesz. El kell felejtenünk minden rosszat, ami velünk történt, míg a jókat folytatnunk kell

A cseh szakember azt is hozzátette, hogy kényszerű okokból több helyen is változásra lehet számítani, de a találkozó előtt még egyeztetnie kell az orvosi stábbal. A párharc győztese bejut a BL-selejtező playoffjába, amelynek vesztese az Európa Liga csoportkörében lesz érdekelt.

A Slavia elleni találkozó 19 órakor a német Tobias Stieler sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.