Magyar foci

Kubatov Gábor jól döntött Rebrov-ügyben

Az élet és Varga Sándor menedzser szavai arra erősítenek rá, hogy a Fradi klubvezetése jól döntött, amikor elfogadta ügyfele, az ukrán edző februári felmondását.

A Nemzeti Sport megszólaltatta Szerhij Rebrov játékosügynökét Varga Sándort és a londoni székhelyű CAA Base ügynökség kelet-európai igazgatója megerősítette, ügyfele, a várományosa az Andrij Sevcsenko távozásával megüresedett ukrán szövetségi kapitányi poszt­nak.

Van egy nem titkolt megállapodásunk évek óta, hogy ha Andrij Sevcsenko távozik az ukrán válogatott éléről, Szerhij Rebrov lesz az utódja. Ezt a Ferencváros elől sem titkoltuk el. Szerhijnek ez sokkal többet jelent a futballnál vagy egy munkahelynél, rendkívül fontos neki, hogy így szolgálhatja hazáját. De egyelőre semmi sem dőlt el, a szövetség felkérte hivatalosan a munkára, de még zajlanak az egyeztetések

– mondta Varga Sándor.

Ezzel egyben értelmet nyert az is, hogy a Ferencváros állítása szerint miért mondhatott fel Rebrov már idén februárban az üllői úton: nyilván azért, mert úgy sejtették, hogy Sevcsenko az Eb után távozik.

Az ukránok azonban hatalmas, történelmi sikert elérve a nyolcadik helyen végeztek a nyári kontinenstornán. Alighanem ez megingatta az ukrán szövetség és Sevcsenko gondolkodását a hogyan továbbról, és Rebrov nyáron ezért fogadta el Dzsudzsák Balázs exklubjának, az Egyesült Arab Emírségekben szereplő al-Ain ajánlatát.

Az arabok örültek, amikor Szerhijt szerződtették, nem is akarták elhinni, hogy sikerült ilyen nagynevű edzőt magukhoz csábítani. Most természetesen el vannak keseredve, miután a világsajtót is bejárta az esetleges hazatérése, de azt hiszem, ők is megértenék, milyen kihagyhatatlan lehetőséget kínált az élet Szerhijnek. De ismétlem: semmi sem dőlt még el

– magyarázta a játékosügynök a Nemzeti Sportnak, két hónap után miért hagyja el adott esetben az arab klubot ügyfele, Szerhij Rebrov úgy, hogy   még egy meccset sem játszott csapatával.

Elmondható tehát, Kubatov Gábor jól döntött, amikor elengedte Szerhij Rebrov kezét, mert ha a Fradi-vezetés belemegy az ukrán edző hintáztatásába, és végül mégsem fogadja el a februári felmondását, úgy most alighanem itt állnának 2,5 sikeresen megvívott BL-selejtező meccs, és az NB I-rajtja után edző nélkül.

Olvasói sztorik