Magyar foci bajnokok ligája

Stöger: Ha a legjobb formánkat hozzuk, továbbjuthatunk a Slavia ellen

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Peter Stöger vezetőedző szerint a Ferencvárosnak a szombatihoz képest teljesen más arcát kell mutatnia a cseh Slavia Praha ellen ahhoz, hogy sikerrel vegye párharcát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

A magyar bajnokcsapat osztrák vezetőedzője a Groupama Arénában megtartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Slaviát kiváló csapatnak és kemény ellenfélnek tartja, amely sokat fejlődött a jelenlegi szakvezető, Jindrich Trpisovsky irányítása alatt.

Mondhatjuk, hogy a Slavia a párharc esélyese, de nekünk is megvannak a minőségi játékosaink, és ha a legjobb formánkat nyújtjuk, akkor továbbjuthatunk

– fogalmazott Stöger. Szerinte, bár a Ferencváros jobb csapat a Kisvárdánál, a szombaton 2-1-es vereséggel végződött bajnoki találkozón nem tett eleget ahhoz, hogy ezt bizonyítsa is.

„Szerdán mindenképpen a másik arcunkat kell mutatnunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni” – hangoztatta a vezetőedző, aki szerint egyedül a hosszú időre kidőlt Sigér Dávid az, akire biztosan nem számíthat.

Kapcsolódó
Nyolc hónapra kidőlt a Fradi és a magyar válogatott játékosa
Egy rossz mozdulat okozta a bajt a szerdai edzésen.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy Eldar Civic és Somalia játéka a keddi, valamint a szerda délelőtti könnyített edzésen látottak alapján dől el. A szurkolóknak megköszönte a szombati biztatást, és azt mondta, neki is ugyanolyan csalódást okozott csapatának a Kisvárda ellen nyújtott teljesítménye, mint a drukkereknek.

Samy Mmaee, a zöld-fehérek védője azt mondta, nagyon fontos, hogy hazai pályán ne hagyják gólhelyzetbe kerülni az ellenfelet, és lehetőleg kapott gól nélkül hozzák le a budapesti mérkőzést.

„A Kisvárda ellen nem mutattunk jó játékot, több akarás kell, mert hasonló teljesítmény a Slavia ellen biztosan nem lenne elég a továbbjutáshoz. Meg kell mutatnunk, mit is tudunk valójában, egységes csapatként kell játszanunk, és ki kell javítanunk azokat a hibákat, amiket szombaton elkövettünk” – jelentette ki Samy Mmaee.

A találkozó 20 órakor a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót jövő kedden rendezik a cseh fővárosban.

A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében.

A párharc vesztese átkerül az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével mérkőzik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik