Magyar foci

Az Újpest csapatkapitánya nem örül, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Michael Oenning vezetőedző szerint csapata, az Újpest FC, valamint a liechtensteini FC Vaduz is focizni akar, vagyis nem csak védekezésre játszik csütörtökön a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc budapesti első mérkőzésén.

„Nagyon jól szervezett, jól játszó ellenféllel találkozunk. Mindkét csapat célja a továbbjutás, mindkettő jól felkészült, és úgy gondolom, mindkét együttes focizni akar” – nyilatkozta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón az Újpest FC német vezetőedzője.

Oenning úgy fogalmazott: mivel megnyerték a Magyar Kupát, megérdemlik, hogy kiléphettek az európai kupaporondra.

Örülünk, hogy részt vehetünk a Konferencia Ligában, szeretnénk élvezni a mérkőzéseket, és jó meccseket játszani

A szakvezető a célokról annyit mondott: a lehető legtovább szeretnénk eljutni, vagyis addig akarnak versenyben lenni a harmadik számú európai kupasorozatban, ameddig csak lehet, de „nyilvánvalóan mindenki hasonló elvárásokkal vág neki a szezonnak”. Hozzáfűzte, nincs rajtuk nyomás a vezetőség részéről.

Mario Frick, az FC Vaduz vezetőedzője úgy vélekedett, hogy a magyar együttes a párharc esélyese, Oenning azonban nem értett egyet ezzel. Utóbbi megjegyezte, nem a nulláról kellett kezdeniük a nyári felkészülést, mert a csapat nagyobb részét együtt tudták tartani.

„Nehéz megmondani, mi várható csütörtökön, hiszen ez lesz a szezon első tétmérkőzése, de bizakodásra ad okot, hogy a felkészülés jól sikerült” – folytatta Oenning.

Frick kiemelte, rendkívül tapasztalt csapat ellen fognak játszani, a taktikájukról pedig elárulta, szeretnék minél többet birtokolni a labdát. Hozzátette, van már tapasztalatuk magyar csapat ellen a nemzetközi porondon, hiszen két évvel ezelőtt a MOL Fehérvár FC-vel találkoztak, és sikerült is továbbjutniuk az Európa Liga selejtezőjében.

A vezetőedző elmondta, a liechtensteini kupagyőztes is hasonló cipőben jár, mint aktuális ellenfele, ugyanis sikerült együtt tartaniuk a csapatukat nyáron.

A házigazdák csapatkapitánya, Simon Krisztián kijelentette: nem örül, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát, azt viszont előnynek tartja, hogy hazai pályán a szurkolóik előtt játszhatnak, míg a visszavágót a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A párharc első mérkőzése csütörtökön 21 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban, az idegenbeli visszavágót jövő csütörtökön játsszák. A továbbjutó a svájci FC Basel vagy az albán Partizani Tirana együttesével találkozik a következő körben.

A kiemelt képen Michael Oenning, az Újpest edzője látható.

Olvasói sztorik