Magyar foci

Újabb kérők a láthatáron, ennyit kér Szalai Attiláért a Fener

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Attilát a télen igazolta le a Fenerbahce az Apollón Limasszoltól, a magyar védő pedig azonnal alapember lett, ráadásul nemcsak a védekezésből vette ki a részét, volt ugyanis három gólja is a török élvonalban – csapata végül bronzéremmel zárt. Már az elmúlt hónapokban hírbe hozták több csapattal, mindezek után a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott a portugálok, a franciák és a németek ellen, a magyar együttesre, így Szalaira is többen felfigyeltek.

Kapcsolódó
Egy sokszínűségében sikeres magyar válogatott a társadalmat is segíthet befogadóbbá tenni
A sportszakmai sikernél is fontosabb az a társadalmi-kulturális hatás, amit a magyar válogatott Eb-szereplése hozhat – állítja Dénes Ferenc sportközgazdász, akivel közvetlenül a német-magyar (2-2) csoportmeccs után ültünk le beszélgetni.

Korábban már lehetett hallani a többi közt az Atlético Madrid, a Sevilla és a Leicester City érdeklődéséről, míg friss hír, hogy az Atalanta és az Aston Villa is kinézte magának. A török Fanatik úgy tudja, a Fenerbahce vezetősége minden ajánlatot meghallgat, de

legalább 20 milliót kér a játékosért, annál kevesebbért biztosan nem engedik el.

A 23 éves Szalai Attila már fiatalon a Rapid Wien akadémiájára került, majd eltöltött két szezont Mezőkövesden, onnan igazolt Ciprusra. A Fener 2 millió euró körüli összegért igazolta, most meg már legalább tízszeres árat kér érte.

Olvasói sztorik