Magyar foci bajnokok ligája

A Fradi kiemelt lesz a BL-selejtező első két körében

ANATOLII STEPANOV / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ANATOLII STEPANOV / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Fradi az ősszel 25 év után szerepelt ismét a BL-csoportkörben, ahol egy pontot szerzett a Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev hármas ellen.

Tavaly négy csapatot, a svéd Djurgardent, a skót Celticet, a horvát Dinamo Zagrebet és a norvég Moldét búcsúztatta a Fradi, és a négy párharcból csak az utolsó volt oda-visszavágós.

Idén visszaáll a rend, és már a selejtező első fordulójában is kétfelvonásos ütközetekre kerül sor, és ami a magyar bajnok számára kedvező hír, hogy az első két körben kiemelt lesz, írja a Fradi.hu.

A selejtező első körét július elején rendezik, vagyis akkor, amikor a futballrajongók nagy része még arra figyel majd, hogy ki nyeri az Európa-bajnokságot.

A Fradi ellenfele az első körben a következő csapatok közül kerül majd ki: Riga FC (lett), HJK Helsinki (finn), Linfield (északír), Flora Esch (luxemburgi), Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz), Neftchi Baku (azeri), Maccabi Haifa (izraeli), Shamrock Rovers (ír), Connah’s Quay (wales), Valur Reykjavik (izlandi), Bodo/Glimt (norvég), Mura (szlovén), Teuta Durres (albán), FK Borac Banja Luka (bosnyák), Hamrun Spartans (máltai).

Azzal, hogy az FTC a második körben is kiemeltnek számít majd, biztos, hogy nem kerülhet össze a görög Olympiakosszal, a svájci Young Boysszal vagy a szerb Crvena zvezdával.

Az első kör sorsolása június 15-én, a második fordulóé pedig június 16-án lesz.

Olvasói sztorik