Magyar foci

Kétmeccsenként szerez gólt a DVTK új csatára

Bejelentette első nyári igazolását az NB II-be visszacsúszott Diósgyőr labdarúgócsapata: a helyi utánpótlásban nevelkedett Hornyák Marcell egy nyírségi kitérőt követően tér vissza.

„Hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy újra a DVTK játékosa lehetek, hiszen mindenki tudja, hogy diósgyőri nevelésű labdarúgó vagyok. Amikor meghallottam a hírt, alig hittem el” – nyilatkozta a klub honlapján.

A nyári átigazolás politikánk az egyik fő irányaként olyan játékosokat igazolunk vissza Diósgyőrbe, akik korábban már pályára léptek nálunk, vagy a régió szülötteként tudják, mit jelent ezt a mezt viselni. Hornyák Marcell az első labdarúgó, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak

A klub utánpótlásában játszva megtapasztalta, milyen érzés, amikor a DVTK első csapata feljut az első osztályba, most pedig ő maga is sokat tehet azért, hogy átélje ugyanezt” – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

Hornyák jól ismeri az NB II mezőnyét, az elmúlt három és fél idényben 97 mérkőzésen 44 gól szerzett, azaz átlagban majdnem minden második találkozón betalált.

Olvasói sztorik