Magyar foci

Honvéd-tulaj: Volt bennem szégyenérzet, remélem, hogy a játékosokban is

honvedfc.hu
honvedfc.hu

Rezgett a léc a Budapest Honvéd számára a szezonban, de Horváth Ferenc irányításával sikerült kiharcolni a bennmaradást. A klubtelevízió legutóbbi adásában Mendelényi Dániel társtulajdonos értékelte a szezont.

Történelmi érték van a kezünkben, óriási a felelősség, a Honvéd egy nemzeti érték. Nem gondoltam volna még egy jó pár évvel ezelőtt, hogy előfordulhat, hogy a Honvéd a 9-10. hely körül billeg. Volt bennem egy szégyenérzet. Nagyon remélem, hogy a játékosokban is volt legalább akkora szégyenérzet a bajnokság bizonyos pontjain, mint bennem.

Mendelényi szerint három fő oka volt a szenvedős idénynek:

  • a hontalanság, azaz hogy közel két évet játszott albérletben a csapat,
  • a szakmai hibák és
  • a koronavírus-járvány, amire egyébként nem szeret hivatkozni.

Ami a szakmai hibákat illeti, arról azt mondta, látják a problémákat, reméli, hogy nem követnek el hasonló hibákat a következő szezonban. Röviden úgy foglalta össze, hogy nem minden arany, ami fénylik.

Kapcsolódó

„Össze lehet rakni a legjobbnak tűnő játékosgárdát, lehet bízni abban, hogy csapatként fognak küzdeni a pályán, de nekünk nemcsak játékosállományt kell felépíteni, hanem csapatot is, ez alatt pedig nemcsak a 25 labdarúgót értem, hanem a küzdeni akarást, hogy képesek legyenek mindent megtenni egymásért. Nincs olyan, hogy a nézőtérről azt lehet látni – és a nézőtérről mindent látni –, hogy valaki nem képes tűzön-vízen át mindent megtenni a csapattársáért, a klubért, és voltak ilyen pillanatok. Elmondtam, hogy ez nem jó, sőt, ennél a klubnál ez elfogadhatatlan” – mondta.

Beszélt az akadémiáról is, magasabb fokozatba kapcsolt az ottani munka, szeretnék, ha minél több fiatal mutatkozhatna be az NB I-ben. Ennek azonban két gátja is van szerinte: az, hogy az élvonalban 12 csapat szerepel csak, és közben az MLSZ szabálya szerint 25 játékost lehet nevezni.

„Ez azt jelenti, hogy ha három kapust nevezünk be, akkor 22 játékos marad, azaz minden posztra két-két labdarúgó fér be, és akkor még hol vannak a fiatalok? Valamiért ez így alakult, nem értjük meg, de elfogadjuk” – idézi a csakfoci.hu Mendelényit.

Olvasói sztorik