Magyar foci

A Leipzig minden ajánlatra ráígért, hogy megtartsa Gulácsit

Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Olasz (Roma, Inter), angol (Tottenham) és német (Borussia Dortmund) csapat is érdeklődött Gulácsi Péter iránt, ám a magyar válogatott kapus végül 2025-ig meghosszabbította szerződést az RB Leipziggel.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter szerződést hosszabbított az RB Leipziggel
Egy fontos tétel ki is kerülhetett a konstrukcióból.

A 31 éves Gulácsi idén 47 tétmeccsen védett a Leipzigben, és ezek közül húsz alkalommal nem kapott gólt, a Kicker rangsorában posztján ő az éllovas.

„Péter az utóbbi két évben még magasabbra tette a lécet, nem véletlen, hogy Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója minden követ megmozgatott, hogy maradjon, és a nyáron érkező Jesse Marsch vezetőedző is közölte, a magyar kapus nem mehet sehova.

Ennek eredményeképpen a Leipzig minden ajánlatra ráígért, és mivel Péter, valamint a családja is jól érzi magát Lipcsében, a maradás mellett döntött

– árulta el az NSO-nak Hasan Cetinkaya, a kapus ügynöke.

Cetinkaya nem zárja ki, hogy Gulácsi fog még máshol védeni, főleg, hogy a kapusoknál amúgy sincs akkora jelentősége az életkornak, de azt megemlítette, hogy a lipcsei klubnál már így is ikonnak számít.

Cetinkaya a magyar kapus mellett olyan játékosokat képvisel, mint Victor Lindelöf (Manchester United) vagy Frankie De Jong (Barcelona), és azt mondja, az ő bizalmukat azzal érdemelte ki, hogy őszinte és tartja a szavát.

Olvasói sztorik