Magyar foci

Pintér Attila csapata alaposan kitömte az MTK-t, de megelőzni nem tudta

A Mezőkövesd 5-1-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az NB I 33., egyben utolsó fordulójának nyitómeccsén.

A hazai csapatnak csak akkor lett volna esélye megelőzni az ellenfelét, ha péntek este öt góllal legyőzte volna. Ennek megfelelően rá is ment a góllövésre, a Mezőkövesd kombinatív, önfeledt támadó játékot mutatott és Farkas Dániel középre ívelt labdájából Marin Jurina már a 17. percben vezetést szerzett.

Kapcsolódó
Pintér térdre borulva ünnepelte a Mezőkövesd bennmaradását
Négy vereség után sikerült pontot szerezni, és az nagyon sokat ért.

Még a félidő előtt növelte előnyét a hazai csapat, Nagy Dániel kapott egy remek indítást Besirovictól, amit higgadtan a kilépő Szappanos mellett a kapuba lőtt. Az MTK-t irányító Michael Boris már az első félidőben cserélt, a szünetben viszont nem, de a Mezőkövesd így is növelte az előnyét. Ferreira az 53. percben csúsztatott véletlenül a saját kapujába egy szögletet, majd Vajda Sándort nem vette elég komolyan a védője, hagyta lőni, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

Ezután hármas cserével frissített Boris, de percek alatt jött az ötödik mezőkövesdi találat is, amivel már a hazaiak végeztek volna a hatodik helyen, az MTK pedig hetedikként zárta volna az NB I-et.

De csak volna, mert Szappanos Péter az előző forduló után ismét Pintér Attila kritikáját fogja hallgatni.

Kapcsolódó
Pintér kislányoknak nevezte a játékosait, és a kapusát hibáztatja a vereségért
Szappanos szerinte felelőtlen döntést hozott, és ezzel megfosztotta a Kövesdet a nagy bravúrtól.

Eladott egy labdát a kapus, majd amikor menteni próbált, Szrdjan Dimitrov lábát találta el a keze, nem a labdát. A megítélt büntetőt Varga Roland a bal alsóba lőtte. Ezzel kialakult a végeredmény, valamint az is eldőlt, hogy nem cserélnek helyet a csapatok a tabellán.

A kettőst az Újpest még megelőzheti, mert ha legyőzi a Zalaegerszeget, akkor több győzelmével hatodik helyre lép.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik