Magyar foci

Dárdai fia még nem döntött, Dzsudzsák nem fér bele a kritériumokba

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön harmincfős bő keretet hirdetett a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó
Dzsudzsák nem fért be Rossi bő Eb-keretébe
Meghívást kapott az újonc Schön Szabolcs és a gólkirályjelölt Hahn János is.

„Minden egyes játékost követünk, akik itthon és külföldön játszanak, úgy hiszem, egyetlen hétvége sem telik el anélkül, hogy én és a munkatárasaim meg ne néznénk 30 mérkőzést. A márciusi vb-selejtezők, pontosabban az Andorra elleni legutóbbi mérkőzés óta eltelt 36 nap. Elmondhatom, olyan eget rengető változások nem indokoltak. Sokszor elmondtam már a kritériumokat, és azóta is azok döntenek” – nyilatkozta.

Arra a kérdésre, hogy figyeli-e Dárdai Mártont, a Fehérvár játékosát, kicsit dühösen reagált.

„Már korábban is elmagyaráztam, hogy 2018 júliusa óta vesszőparipám, hogy minden egyes magyar játékost figyelemmel követünk.

Önök szerint nem figyeltem Dárdai Mártonra? Vele is kapcsolatban vagyunk, rá is kérdeztünk, akar-e játszani. Még várjuk a válaszát. Ha dönt, akkor mi is dönthetünk.

Ugyancsak indulatosabban reagált a Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatos kérdésre, az elmúlt napokban több írás is született azzal kapcsolatban, hogy az NB II-es Debrecen 108-szoros válogatottjának ott lenne a helye az Eb-n.

Azok a kritériumok, amelyek alapján döntünk, világosak. Ha ezzel tisztában vannak, akkor tudják, milyen választ adok erre a kérdésre. Ezektől nem fogok eltérni

– utalt arra a korábbi kijelentésére, miszerint a másodosztályból nem szeretne meghívni senkit.

Azt kiemelte, hogy most Szoboszlai Dominik kivételt jelent, de szerinte ez érthető is, a csapat legnagyobb tehetségét illetően.

„Általában optimista vagyok. Dominikkal kapcsolatban is, különben nem hívtam volna be. Bízom abban, hogy tud velünk edzeni. De nyilván senki sem tudja megjósolni, hogy a rendelkezésünkre áll-e. Annyit tudok róla, hogy fájdalmakat nem érez, csúcserőnléte 90 százalékáét tudja nyújtani. Őt is, mint a csapat többi tagját az edzéseken értékeljük ki.”

Olvasói sztorik