Czeglédi Zsolt / MTI
Magyar foci sport

Dzsudzsák: Bátran ki merem jelenteni, tudnék segíteni a válogatottnak

Zsinórban három bajnokin szerzett gólt Dzsudzsák Balázs, a Debrecen csapatkapitánya, aki azért is hajt, hogy legyen esélye bekerülni a magyar válogatott Eb-keretébe.

Kapcsolódó
Dzsudzsák Balázs bombagóljával indult a debreceni feltámadás
Parádés lövés volt a csapatkapitánytól.

Marco Rossi szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy a másodosztályból nem szeretne meghívni senkit, ami nem volt jó hír Dzsudzsáknak, valamint a Vasast erősító Pátkai Máténak vagy Feczesin Róbertnek.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva Dzsudzsák azt mondta, ha Rossi úgy érzi, hogy akár a jelenlétével is tud segíteni a csapatnak, akkor vállalná a szereplést, és megtenne minden tőle telhetőt.

„Amikor visszatértem Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködtem, nagyon sokat hagytam ki, és én sem voltam elégedett a teljesítményemmel. A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam.

Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik. Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni!

– magyarázta Dzsudzsák, akinek a Transfermarkt statisztikái alapján az idénybeli 24 NB II-es bajnokiján 4 gól és 14 gólpassz került a neve mellé.

A 108-szoros magyar válogatott játékos úgy érzi, a 2016-os Eb előtt volt utoljára hasonlóan jó formában, mint most.

„Jót tett a téli felkészülés, amely során kaptunk egy komoly alapot a bajnoki hajrára. Ez nemcsak a játékom minőségén javított, hanem a fizikai mutatóimon is. Ezt a mai világban már nem pusztán a saját érzéseimre hivatkozva mondhatom, hanem azokra az InStat mérési adatokra is, amelyek feketén-fehéren kimutatják, hogy jó formában vagyok”.

Az Eb kezdetéig már alig több mint egy hónap van hátra, úgyhogy nemsokára kiderül, Dzsudzsák neve rajta van-e Rossi 26-os listáján.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!