Magyar foci

Nem mindenhol nyitnak ki hazai futballstadionok

Ugyan szombattól már nem kell zárt kapuk mögött rendezni a hazai labdarúgó-mérkőzéseket, az NB II egyik élcsapata mégis úgy döntött, nem enged be nézőket a soron következő összecsapásra.

Kapcsolódó
Szombaton visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra
A Fradi-Mezőkövesd mérkőzésre már árulják a jegyeket.

A Gyirmót FC Győr csapatára pedig ráférne a buzdítás, a 14 forduló óta tartó veretlenség ugyanis azt eredményezte, hogy már a harmadik helyen áll, hátránya csupán kettő pont a DVSC mögött. Azaz az utolsó három mérkőzésen akár a feljutást is kivívhatja.

A Gyirmót vasárnap az ETO FC Győrt fogadja, de a klub – a vendégcsapat vezetőivel egyeztetve – azt a döntést hozta, hogy a mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni.

Jelen helyzetben bizonytalan annak a kimenetele, hogy a jogszabályi háttér megvalósul, és nézőket lehetne beengedni a mérkőzésre. Véleményünk szerint az idő rövidsége miatt nem lehet felelősséggel felkészülni a találkozó nézők előtt történő megrendezésére.

Ennek megfelelően – különös tekintettel a Covid-helyzetre – nem látjuk lehetőségét annak, hogy biztonságosan, a jogszabályoknak megfelelően, a nézők egészségének megóvása mellett nézők részvételével megrendezhessük a mérkőzést” – olvasható a közleményben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik