Magyar foci

Sokkolta az ukrán válogatott játékost, ahogy elbántak vele Mezőkövesden

A múlt héten nagy lépést tett a bennmaradás felé az FC Rukh Lviv labdarúgócsapata, amely az ukrán bajnokság 22. fordulójában 3-0-ra győzött a Mariupol vendégeként.

Kapcsolódó
Dzsudzsák Balázs szégyelli az első félidőt
Nehezen nyert a DVSC a kiesőjelölt Kazincbarcika ellen.

A mérkőzés hőse a kétszeres ukrán válogatott Andrij Vasziljovics Borjacsuk volt, aki kiharcolt egy büntetőt és szerzett egy gólt is. A 25 éves csatár a magyaroknak is ismerős lehet, ugyanis hat mérkőzés erejéig pályára lépett Mezőkövesden, ám Pintér Attila érkezésével nem tartott rá igényt a klub.

„A magyar csapatomba jött egy új edző, aki azt mondta, hogy nincs rám szüksége. Szóval ez a kaland negatívnak bizonyult, nagyon rossz benyomásokat szereztem. Csak Budapest nagyváros, minden más falu. A futball szempontjából természetesen az NB I nem rossz, de maguk a magyarok nem tetszettek” – mondta.

Idegeneknek tekintik a légiósokat, úgy vélték, hogy azért csak jöttünk, hogy pénzt keressünk. Pedig mi focizni megyünk.

Elmondta, hogy az edzőváltás napján érezte, hogy baj lehet.

„Vicces történet, mert az új edző már a legelső edzésen elküldött futni, hogy hibát találjon bennem. Aztán kirúgott az edzésről, azt mondta, hogy távozzam. Ugyanazon a napon egy futballista jött a csapathoz, akit az edző hozott a helyemre. Két nappal később közölték velem, hogy a második csapathoz kerülök és a fizetésem 50 százalékkal csökkentik.

Természetesen sokkolt, mert mindenki tanúja volt annak, hogy részemről nem történt fegyelemsértés, én teljes erőből edzettem. Erre emlékszem Magyarországról.

Olvasói sztorik