Magyar foci

Kifakadt a Haladás vezetőedzője: nem a feljutásért, a túlélésért játszanak

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Váratlan vereséget szenvedett el vasárnap a Haladás az NB II-ben, a Csákvár elleni 1-0-s vereséget követően így a nyolcadik a csapat. A találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedző, Mátyus János a szurkolókhoz intézett pár szót, az apropó az, hogy részt vett egy kérdezz-felelekben a drukkerekkel és úgy érezte, hogy kapott meglepő kérdéseket.

Kapcsolódó
A Fradi megtartja az NB I egyik legértékesebb légiósát
A magyar bajnok egy másik légiós esetében is élt opciós jogával.

„Azzal kezdeném, hogy ha nem lennének szurkolók, nekem és a játékosaimnak nem lenne munkánk. Minden szurkolói vélemény számomra szent és sérthetetlen, hiszen mi vagyunk a szurkolókért és nem a szurkolók értünk. De aki szeret minket, az tudja azt, hogy honnan indultunk. Tudja azt, hogy amikor bejöttem a Rohonci útra, akkor a Haladás volt az ország kedvenc ellenfele, hiszen a Haladást mindenki megverte” – nyilatkozta a csakfoci.hu cikke szerint a korábbi 34-szeres magyar válogatott Mátyus.

Mi ezek után bent maradtunk ugyan, de egy olyan isteni szerencsével, amely isteni szerencse, körülbelül 50 évente van egy klubnak, hogy pontosan akkorra előztünk meg egy csapatot, amikor lefújták, befejeződött a bajnokság. Szintén tények.

Mátyus aztán arról beszélt, hogy ahelyett, hogy erősödött volna ezek után a csapat, a legjobb csatáruk és belső védőjük az NB I-be szerződött. És mindezek után tartanak ott, hogy a meccsek többségét megnyerik vagy döntetlent játszanak, de néha becsúszik pár vereség is (13-11-10 a Haladás érlege a szezonban).

„Aki szeret minket, az talán tudja – ha nem, akkor elmondom nekik –, hogy az egyik legszerényebb költségvetéssel bír a Haladás. Az egyik legszerényebb körülmények között dolgozunk az NB II-ben. Nyilván ez furcsa, de ez van. És ott tartunk most ezek után, hogy a csapatom másfél év után a nyolcadik-kilencedik helyen van, mindenkivel versenyképesek vagyunk. De hát ezek a szurkolók mit szeretnének?” – így a szombathelyiek vezetőedzője, aki szerint ősszel azért szerepeltek jól, mert tudta frissíteni a csapatot, mindig a legjobb felállásban tudtak pályára lépni, most viszont minden mérkőzésen öt ifista lép pályára.

De azt komolyan gondoljuk, hogy a Haladás feljutó helyre avanzsál? Sajnos nem.

Arról is beszélt, hogy az ügyvezető mindent megtesz annak érdekében, hogy jobbak legyenek a lehetőségek, de most nem kapkodnak a befektetők a Haladás után. „Sajnos olyan helyzetben vagyunk, hogy a túlélésért játszunk” – mondta, hozzátéve, hogy elfogadja, ha valakinek az a véleménye, hogy nem teljesít erőn felül a csapata, de aki így látja, az szerinte nem látja a futballt.

Végezetül azt nem ígérte meg, hogy az utolsó négy bajnokiját megnyeri a Haladás, de azt igen, hogy a csapat hozzáállása rendben lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik