Varga György / MTI
Magyar foci sport

ZTE-Budafok: a rendőrség vizsgálja, miért voltak szurkolók a stadionnál

November óta nézők nélkül zajlanak az NB I-es mérkőzések, legalábbis hivatalosan, mert a ZTE-Budafok meccs közvetítésében elhangzott egy érdekes mondat, ami az sugallta, mintha a zalaegerszegi stadionban lennének nézők, csak ezt inkább nem mutatják.

Kapcsolódó
A közmédiában inkább nem mutatták a szurkolókat, nehogy büntetés legyen belőle
A zalaegerszegi drukkerek a stadion mellől szurkolták ki az 5-0-s győzelmet.

A Népszava megkereste a ZTE-t az esettel kapcsolatban, és a klub azt írta, nem voltak jelen drukkerek a Budafok elleni találkozón.

Az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére

– válaszolta a ZTE.

A szurkolók tehát a stadionon kívülről buzdították a csapatot, de a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet, mivel a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet alapján tilos a gyülekezés.

A ZTE egyébként 5-0-ra nyerte a meccset, és ezzel három fordulóval a vége előtt a 9. helyen áll, négy pont az előnye a kieső Diósgyőr előtt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!