Magyar foci

Elárulta az óriási titkot az NB I gólkirályjelöltje

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Paks remekül teljesít a mostani idényben, hiszen öt fordulóval a bajnokság vége előtt a negyedik helyen áll az OTP Bank Ligában, négy pontra a dobogós Fehérvár mögött. A góllövőlistát pedig jelenleg 18 találattal a csapat saját nevelésű játékosa, Hahn János vezeti, aki a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy nagy álma lenne a válogatott meghívó.

Kapcsolódó
Megjött az újpesti válasz Kubatov díszsorfalas felvetésére
Valószínűleg senki nem fog meglepődni a tartalmán.

„Első a csapat! Azt gondolom, hogy egy olyan helyet érünk el, amire büszkék lehetünk majd az év végén. Emellett természetesen nézem, hogy hogyan állok a góllövőlistán, minél több gólt szeretnék szerezni, ez most már ez elkerülhetetlen téma. Olyan csapatban játszom szerencsére, amely eléggé offenzív futballt játszik, ott vagyok a kapu előterében, sok helyzetem van. Arra kell törekednem, hogy ezekből minél többet értékesítsek” – nyilatkozta Hahn János a Sport 24-nek.

A szezonkezdet azonban nem a Paks diadalmenetéről szólt, a csapat az első négy fordulóban csak egy pontot szerzett, amikor is edzőváltás történt: Bognár Györgyöt nevezték ki vezetőedzőnek. A játék képe pedig nagyon is sokat változott.

Egyértelműen az edző érkezésével, Bognár Gyuri bizalmával – jött a jobb játék és a több gól –, illetve az a filozófia, az a támadó fociról alkotott elképzelés, ami nekem is közel áll a szívemhez. Erre nagyon hamar rá tudtam hangolódni – ez a titok

– mesélte Hahn.

A csatár ebben az idényben megszerezte első mesterhármasát, de a Puskás Akadémiának négyet is rúgott a szezonban. A nagy álma pedig a magyar válogatottság lenne.

„Nagyot kell álmodni, és akkor, ami kisül belőle, az lesz. Ez egy jobb szezon, ennek nagyon örülök, de azt gondolom, hogy hosszú távon kell jól teljesíteni. A válogatottban olyan, nemzetközi porondon szereplő játékosok vannak évek óta, akik már letették a névjegyüket. Nyilván álmodozom róla, nyilván reménykedem, hogy egyszer majd sikerül, de azt gondolom, hogy mindennek megvan az ideje, úgyhogy, majd ha jön a meghívó, akkor jön.”

A 26 éves gólkirályjelölt nevelőegyesületénél, Pakson aláírt három évre, a szerződése így 2024 nyaráig szól. Itthon nem igazolna máshová, de külföldre azért igen.

„Hogy ha lesz egy középkategóriás bajnokság, ahol esetleg egy lépcsőfokot tudok előre lépni, akkor az érdekelne.”

Olvasói sztorik