Magyar foci

Nem tudta legyőzni a Felcsútot, még nem bajnok a Fradi

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az NB I-ben éllovas Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, így még papíron nyitott a bajnoki cím sorsa.

De csak papíron, ugyanis az FTC előnye öt fordulóval a vége előtt 13 pont a második helyen álló felcsútiakkal szemben.

A címvédő úgy léphetett pályára, hogy ha nyer, akkor megszerzi a klub történetének 32. bajnoki címét. Ehhez képest a vendégek kezdtek jobban, Knezevic a 6. percben ziccert hibázott, de egy perccel később megszerezte a vezetést a Felcsút, Nunes fejelt egy szöglet után a hazai kapuba. Az első félidőben a felcsútiaknak volt még egy nagy gólszerzési lehetőségük, de Plsek a kapu fölé fejelt. A ferencvárosiak egy tizenegyest reklamáltak, amikor Deutsch kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A meccs utolsó negyedórájához közeledve, egy kimaradt felcsúti lehetőség után kezdte el igazán nyomás alá helyezni a vendégvédelmet a Ferencváros, sorra jöttek a helyzetek, majd egy lepattanó labdát Laidouni vágott közelről a hálóba a 77. percben.

A Fradi a 85. percben is tizenegyest reklamált, Szolnoki kezében akadt el egy beadás, ezúttal sem ítélt tizenegyest a játékvezető. Mivel 1-1 lett a vége, a bajnokavatás elnapolva, de a Felcsútnak már csak matematikai esélyes van az első helyre.

NB I, 28. forduló

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)

 

Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic – Laidouni, Somália – Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) – Boli (Baturina, 76.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. – Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. – Knezevic (Baluta, 80.), Plsek

 

gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)

sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.), illetve Knezevic (30.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)

Olvasói sztorik