Magyar foci

Kiütötte a Vidi az Újpestet, megvan az első győzelem Szabiccsal

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

A második mérkőzésen jött össze a Fehérvár első győzelme az április 1-je óta irányító Szabics Imrével: a Vidi otthon verte 4-0-ra az Újpestet. Nikolics Nemanja duplával segítette csapatát, előbb egy tizenegyest értékesített (a 8. percben), majd egy szöglet után lefejelt labdát vágott közelről a kapuba. Így vezetett a hazai csapat egy félidő után 2-0-ra, de a helyzetek alapján nagyobb is lehetett volna a különbség.

A második félidőben visszafogottabb volt a fehérváriak játéka, Ivan Petrjak azonban így is szerzett két gólt, mind a két alkalommal Cristiano Ronaldo gólörömével ünnepelt.

Kapcsolódó
Négy vereség után pontot szerzett a kiesés elől menekülő Budafok
A szezonbeli három meccs egyikén sem kaptak ki az MTK-tól.

Bár szenvedős a szezon a Vidi számára, az Újpestet háromból háromszor is legyőzte a csapat az idényben, a gólkülönbség pedig 14-1 volt ezeken a mérkőzéseken.

Az első három gól:

A győzelem ellenére is messze van a második hely a Vidinek, hét pont a hátrány a második helyen álló Puskás Akadémia mögött. A felcsútiak a Ferencváros otthonában játszanak a fordulóban, ha a címvédő nyer, akkor be is biztosítja az újabb aranyérmet.

NB I, 28. forduló

MOL Fehérvár FC – Újpest FC 4-0 (2-0)

 

Fehérvár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.) – Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)

Újpest: Banai – Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. – Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) – Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze

 

gólszerző: Nikolics (8. – 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)

sárga lap: Petrjak (67.), Rúben Pinto (70.), illetve Csongvai (8.), Onovo (26.)

Olvasói sztorik