Magyar foci

Támadófutballt szerető, tüzes edző kellett a ZTE-nek

Amikor a vezetőség megkereste, nem mérlegelt, úgy érezte, a Zetének nem mondhat nemet, nyilatkozta Waltner Róbert, a Zalaegerszeg futballcsapatának új edzője, akit a klub sajtótájékoztatón mutatott be.

Kapcsolódó
A Fradi-legenda, aki Gobbi Hilda és a Latabár fivérek életét is megmentette
Tóth Potya István nevét kevesen ismerik, holott futballistaként, edzőként is maradandót alkotott, hovatovább a második világháború alatti humanitárius cselekedetei és ellenálló tevékenysége okán is a történelemkönyvek lapjaira kívánkozik. Portré a Fradi legendás labdarúgójáról, edzőjéről, aki a II. világháború alatt több száz zsidó és politikai elítélt életét mentette meg.

Sallói István sportigazgató elmondta, Boér Gábort a fiatal generáció egyik legtehetségesebb edzőjének tartja, de a legutóbbi tíz bajnokin megszerzett hat pont miatt arra jutottak, hogy váltaniuk kell.

„Mérlegeltük a lehetőségeinket, olyan edzőt szerettünk volna, aki ismeri a csapatot és a klub egészét is. Már tavaly nyáron szóban forgott, hogy Waltner Róbert csatlakozik hozzánk, de akkor még élő szerződéssel rendelkezett a Kaposvár kötelékében. Most viszont nem volt akadálya a kinevezésének. Úgy érezzük, hogy megvan a habitusa és a személyisége a feladathoz, összefogja a közeget, továbbá az intenzív támadófutball híve. Amikor beszéltünk, már éreztem benne azt a tüzet, amire nekünk most szükségünk van és úgy gondolom, hogy kicsi kell ennek a csapatnak, hogy átbillenjen a szerencsénk” – idézte a klub hivatalos honlapja.

Kapcsolódó

Waltner elmondta, mindig is az volt a vágya, hogy egyszer a ZTE vezetőedzője lehessen, megtiszteltetésnek érzi, hogy olyan edzők után kapott munkát a klubnál, mint Gellei Imre, Csank János vagy Bozsik Péter, akiktől rengeteget tanulhatott.

„Ez a város a szívem csücske. Kemény, alázatos munkával bizonyítani akarom, hogy együtt sikeresek lehetünk. A munkában és a fegyelemben hiszek” – mondta.

A szakmai stábban több, korábbi zalaegerszegi játékos is helyet kapott, a másodedzője Molnár Balázs lesz, Vlaszák Gézára kapusedzőként, Zombori Regőre erőnléti edzőként számít.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik