Magyar foci

„Szinte sokkos állapotban volt” – összeesett a pályán egy koronavírusos focista

Megrázó jelenet zavarta meg a Levelek SE és a Nyíregyháza Spartacus második csapatának bajnokiját. A vendégek 7-2-s sikerével záruló találkozón összeesett egy futballista.

KÉT MECCS, KÉT GYŐZELEM TAVASSZAL A SZPARI II-NÉL

7-2-re győzött a Nyíregyháza Spartacus II. csapata Leveleken a…

Közzétette: Nyíregyháza Spartacus FC – 2021. március 1., hétfő

A hazaiak 26 éves játékosa nem tudta, hogy koronavírusos, ezért léphetett pályára a találkozón, amelynek 71. percében rosszul lett, összeesett és miután a nyíregyháziak gyúrója elsősegélyben részesítette, levitték a pályáról.

Hirtelen lerogyott és elterült a pályán. Azt hittük, valamilyen húzódása van, vagy a dereka megsérült. Azonnal berohant hozzá a Szpari gyúrója, elkezdte jegelni tarkóját. Szédült, lesegítettük, majd megkérdezte tőle, van-e mellkasi fájdalma. Átfutott rajtunk a szívinfarktus gyanúja is. Lecserélése után azért jobban lett és az öltözőbe küldtük pihenni

– idézte a csakfoci.hu Majláth Sándor technikai vezetőt.

A mérkőzés végeztével a csapattársak bementek az öltözőbe, hogy megnézzék hogy van a csapattársuk. Ekkor jött a második nagy rémület, a futballista állapota ugyanis romlott, mentőt kellett hívni.

„A meccs végén a srácokkal bementünk hozzá, már akkor

olyan szinten remegett, hogy nem tudott válaszolni. Szinte sokkos állapotban volt. Átvittük a másik öltözőbe, ahol köhögött, hányingere volt, erőteljesen öklendezett. Amint kiérkeztek a mentősök elvégezték rajta koronavírus-tesztet. Beigazolódott a gyanú: pozitív lett.

A kórházban a vérképe kimutatta: a szervezetében valahol gyulladás van. Folyamatosan fájt a feje, nagyon köhögött. A tüdőröntgen gyulladást mutatott ki nála, amire megkapta a megfelelő gyógyszereket. Jelenleg otthon van karanténban és lábadozik.”

Majláth arról is beszélt, hogy a megyei másodosztályú bajnokságban nincs lehetősége a csapatoknak teszteltetni a játékosokat és inkább le kéne fújni a szezon hátralévő részét. A Nyíregyháza egyébként mindenkin koronavírustesztet végeztet a mérkőzést követően.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik