Magyar foci

Külföldön is felkapták a fejüket a megye I-es csodagólra

Az ollózós gólok körül mindig nagy az őrület. Így van ez a megye I-ben szereplő százhalombattai Somogyi Tibor parádés góljával is, amelyet a legutóbbi hétvégén egy szöglet után, kapásból ollózott a rivális Veresegyház kapujába. A játékos a DIGI Sport híradójának elárulta: kapusként is sokat ugrált, ezért tud ilyen jól ollózni.

Ez egy tudatos szöglet volt, oda kellett érkeznem, csak egy kicsit mögém jött a labda, én pedig ösztönből lőttem.

Sokszor gyakoroltam már ezt az edzésen is, meccseken is néha próbáltam, szerencsére most jól sült el: a kaput is eltaláltam, és eredményes is lettem” – nyilatkozta Somogyi Tibor.

Sokan párhuzamot vonnak a 2019-es Puskás-díjas Zsóri Dániel-góllal, amelyet a jelenleg Budafokon szereplő labdarúgó még a DVSC színeiben rúgott a Ferencvárosnak. A mostani Somogyi-féle battai találat, ha nem megye I-ben esett volna, hanem az élvonalban, eséllyel pályázhatna a Puskás-díjra. És ezt a Százhalombatta vezetőedzője is így gondolja.

„Annak idején Zsóri hasonló gólt rúgott a Ferencváros ellen, az magasabb szinten volt, de azt gondolom, Somogyi ugyanazzal a profi technikai megoldással rúgta a kapuba a labdát” – vélekedik Takács László vezetőedző, aki szintén megerősítette, hogy begyakorolt figura után esett a gól.

A héten tapasztalt, gól körüli felhajtásban a mérkőzés kommentátorának, a helyi televízió sportriporterének sincs nyugta, mindenki a gól felvételét szeretné. Még Dániából is keresték. „A Halom Tv-t is folyamatosan hívták azóta a felvétel miatt, beszéltem a labdarúgóklub vezetőivel, nekik sincsen se éjjelük, se nappaluk az ollózós gól óta” – fogalmazott Kovács Géza László, a Halom Tv kommentátora.

A meccs 1-1-es döntetlenre végződött, de a gólszerző a csodagól hosszabb távú pozitív hatásában bízik.

Ebben reménykedem, hogy ez a gól, meg ez az egész a csapat körül egy kicsi nyomást ad, és előrébb visz minket. A bennmaradás a célunk, remélhetőleg ez sikerülni is fog

– nyilatkozta Somogyi Tibor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik