Szigetváry Zsolt / MTI
Magyar foci

Stummer: Titkos alagutat akarnak építeni Orbánnak a Puskás Arénába

Orbán Viktor egy saját alagutat akar építeni a Puskás Arénába 2 milliárd forintért, állítja Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

Stummer azt mondja, a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Hétfőn már jeleztem, hogy a bizottság elnökeként nem hagyom jóvá a tervet, és nem hagyom napirendre kerülni a keddi bizottsági ülésen. Aztán hétfő délután megjelent az irodámba Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a keddi ülésen a stadionban tervezett titkos alagútról. Mármint, hogy ők dönthessenek, hiszen a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is. Az ülésen pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek

– magyarázta Stummer a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Stummer azt is elmondta, úgy érzi, nem maradt más választása, mint hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, és vállalja a mostani lépésének jogi és politikai következményeit.

Később nyilatkozott az azonnali.hu-nak, és elmondta: az alagútnak még nem volt kidolgozott nyomvonala, annak csak a végpontja volt meghatározva, méghozzá a Puskás Ferenc Stadionban a VIP-páholya alatt.

Az ügyben megkerestük a Miniszterelnökséget, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. Szintén kerestük Halász János fideszes képviselőt, ám egyelőre nem értük el. Ugyancsak írtunk Fürjes Balázsnak, az aréna felépítéséért felelős politikusnak is, hogy a korábbi terveknek része volt-e ilyen átjáró.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenését követően reagált a Puskás Aréna a Stummer által elmondottakra, közleményüket ebben a cikkünkben olvashatják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik