Magyar foci

Horváth Ferenc: Ha nem a Fradi az ellenfél, győztesen tudtam volna debütálni

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Bár Kispesten nevelkedett, de pályafutása során NB I-es bajnokit nem játszott a klub mezében Horváth Ferenc. Edzőként viszont megadatott neki, hogy a Honvédot irányítsa, igaz, nem túl hálás a feladat, mivel a kispesti csapatot kiesőhelyen vette át.

Horváth első meccsén a Honvéd akár pontot is szerezhetett volna a címvédő FTC otthonában, ám Dibusz Dénes bravúrjai és Myrto Uzuni gólja miatt 1-0-s vereség lett a vége.

Kapcsolódó

„Két ellentétes félidőt játszottunk, az első nem a miénk volt, a második viszont jól sikerült, voltak helyzeteink és a végén egy kapufánk. Odatette magát mindenki, és az utolsó percig próbáltunk egyenlíteni.

Ahhoz, hogy a Ferencvárost megverd, három dolog kell: a Fradinak rossz napja legyen, neked nagyon jó, és mellé még legyen szerencséd is. Ez a három most nem jött össze sajnos. Ha lehet ilyet mondani, akkor úgy gondolom, állva halt meg a Honvéd

értékelt Horváth.

A Honvéd edzője azt is hozzátette, a futballra nem az a jellemző, hogy egy szempillantás alatt megfordulnak tendenciák, a csapat sok meccset elveszített, és szerinte most az a dolguk, hogy megküzdjenek a labdarúgás kegyeiért.

„Tapasztaltam változást a korábbi időszakhoz képest, és ez olyan változás, amit szerettem volna viszontlátni a pályán. Végig úgy éreztem, hogy tudunk szerezni egy gólt, és megérdemeltük volna az egy pontot. Az én munkámat is nagyban segítette volna, ha születik egy gól, és nem üres kézzel kell visszamennünk Kispestre. De a játék maga az biztató volt”.

A vereség miatt a Honvéd maradt a 11. helyen, és a bajnokság utolsó harmadát majd a Puskás Akadémia otthonában kezdi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik