Magyar foci sport

Az első félidő jó hajrája is elég volt az újpesti továbbjutáshoz

A csapadékos időjárás miatt nagyon felázott, pocsolyákkal teli pálya várt a másodosztályú Szolnok és az Újpest csapatára a labdarúgó Magyar Kupában.

A nyolcaddöntőbe jutásért vívott mérkőzés első félidejének hajrájában dőlt el a továbbjutás. Előbb a 44. percben Katona Mátyás ellen követtek el szabálytalanságot a hazai védők, a büntetőt Junior Tallo a kapu közepébe bombázta (0-1).

Majd a félidő hosszabbításának második percében ismét Katona játszott főszerepet, ezúttal az ő szögletét követően fejelte a labdát a hálóba Csongvai Áron (0-2).

Az újpestiek a legjobb 16 között az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC és a Puskás Akadémia FC párharcának továbbjutójával találkoznak.

A nap másik mérkőzésén a Diósgyőr 3-0-ra győzött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Tarpa FC otthonában. A borsodiak a következő körben az Ajkával vagy a Mezőkövesddel találkoznak.

Magyar Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért

Szolnoki MÁV FC (NB II) – Újpest FC 0-2 (0-2)
gól: Tallo (44. perc, 11-esből), Csongvai (45.)

 

Tarpa FC (megyei I.) – DVTK 0-3 (0-2)
gól: Gál R. (31., öngól), Ivanovszki (44.), Grozav (58.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!