Magyar foci

Az Újpest csak a saját kapujába talált be a Fradi ellen és már kiesőhelyen áll

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
Egyelőre kilátástalan az újpesti focicsapat 2021-es teljesítménye, nehéz lenne megmondani, hogy lesz ebből bennmaradás. A derbit 4-0-ra veszítette el az Újpest hazai pályán.

Az NB I 19. fordulójában úgy alakultak a szerda esti mérkőzések, hogy

az Újpest visszacsúszott az utolsó előtti helyre a bajnokságban és kiesőhelyen áll.

Az újpestiek otthon játszottak a Ferencvárossal, a 24. percben pedig hátrányba kerültek, amikor egy kicsit bohózatba illő jelenetsor végén Isael a kapuba lőtt.

Az első félidőben a gólon kívül más nem nagyon történt, majd a szünet után szinte azonnal megduplázta előnyét a Fradi: egy szöglet után Tallo csúsztatott a saját kapujába. Ez a mostani Újpest pedig nem az a csapat, amelyik kétgólos hátrányból meg tudná szorongatni az FTC-t, úgy meg főleg, ha a védői nem tudnak felszabadítani, amiből aztán Uzuni a harmadik vendéggólt is megszerezte. Vécsei megpattanó lövéssel állította be a 0-4-es végeredményt.

Közben a Budafok 3-1-re megverte a Zalaegerszeget, így megelőzte az Újpestet a tabellán és a tizedik – a csapat ezt megelőzően legutóbb több mint három hónapja, október 25-én győzött a bajnokságban. Jelenleg az Újpest és a DVTK állnak kiesőhelyen az NB I-ben, előbbi csapat idén mindhárom bajnokiját elveszítette, ezeken 2-12-es gólkülönbséget sikerült összehoznia – pedig a télen edzőt váltottak.

Ami pedig a Fradit illeti, a címvédő kihasználta, hogy a Fehérvár botladozik, így már 13 pont az előnye az élen.

NB I, 19. forduló

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)

 

Újpest: Banai – Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) – Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) – Tallo

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) – Haratin, Somália (Vécsei, 80.) – Isael (Boli, 74.), Nguen, Uzuni – Baturina (Sigér, 64.)

 

gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. – öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)

sárga lap: Kutrumpisz (5.), Tallo (25.), Kastrati (80.)


Budafoki MTE-ZTE FC 3-1 (1-0)

 

Budafoki MTE: Póser – Margitics (Huszti A., 78.), Romic, Jagodics, Zeke – Filkor (Micsinai, 77.), Csonka – Ihrig-Farkas (Medgyes, 87.), Kovács D., Szabó M. (Takács, 78.) – Zsóri (Kulcsár, 70.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe (Tanaszin, 58.), Bobál D. – Tajti (Vass, 59.), Favorov, Sankovic (Futács, 53.), Babati (Szánthó, 53.), Bedi – Zimonyi (Koszta, 59.), Könyves

 

gólszerzők: Zsóri (39.), Kovács D. (49., 51., az elsőt 11-esből), illetve Lesjak (80.)

sárga lap: Favorov (48.), Kulcsár (76.), illetve Tajti (57.), Könyves (75.)

Olvasói sztorik