Magyar foci

Ez a vereség tökéletesen visszaadja az Újpest szezonját

M4Sport/Facebook
M4Sport/Facebook

3-2-re kikapott Mezőkövesden az Újpest az NB I 18. fordulójában, így a csapat kettőből két vereségnél jár a télen kinevezett Michael Oenning irányításával. Pintér Attila csapata közben négy győzelmet aratott a legutóbbi öt bajnokiján.

Kapcsolódó
Pénteken igazolt játékosa góljával nyert a Puskás Akadémia
A csereként beállt Géresi a 95. percben talált be az MTK kapujába.

A kövesdiek a 44. percben szereztek vezetést, amikor egy szabadrúgásbál a teljes újpesti védelem bealudt, amit Katanec használt ki. Lehet nem véletlen, hogy az újpestiek kapták a legtöbb gólt eddig a bajnoki szezonban.

A hazaiak a második félidő elején kapufát rúgtak, majd egy újabb szabadrúgást követően megduplázták az előnyüket, ezúttal Besirovic volt a befejező ember.

Sokáig erőtlennek tűnt az Újpest, de két cserejátékos összehozta a szépítést, Szakály lőtt közelről a kapuba a 76. percben. Pillanatokkal később az egyenlítés is összejött, Beridze ugrott ki, tolt még egyet a labdán, majd a kapuba tekert.

A 80. percben jött az újabb fordulat, Cseri nem találta el a labdát kapásból, ám ezután könnyen elesett Onovo mellett, a játékvezető ugyanakkor tizenegyest ítélt. A sértett a kapufa segítségével belőtte azt, így a Mezőkövesd megnyerte a meccset. A csapat először győzte le az NB I-ben hazai pályán az Újpestet.

NB I, 18. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 3-2 (1-0)

 

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D. (Eperjesi, 83.), Neszterov, Katanec, Vadnai – Besirovic, Berecz, Martic, Cseri (Karnyicki, 83.) – Vutov (Chrien, a szünetben), Jurina (Vojtus, 69.)

Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Baosic, Rafael (Ristevski, 71.) – Simon K. (Stieber Z., 66.), Onovo, Csongvai (Szakály, 71.), Mitrovic, Katona M. (Mucsányi, 66.) – Perosevic (Beridze, 34.)

 

gólszerzők: Katanec (44.), Besirovic (59.), Cseri (81., 11-esből), illetve Szakály (76.), Beridze (78.)

sárga lap: Cseri (17.), Vutov (27.), illetve Perosevic (18.), Pauljevic (23.), Baosic (45+1.), Rafael (58.), Kutrumpisz (73.), Banai (80.)

Olvasói sztorik