Magyar foci

Dárdai Palkó gólt lőtt, de ez is kevés volt a Vidinek

A Fehérvár hazai pályán 2-1-re kikapott a Budapest Honvédtól az NB I-ben, így tizenegy pont maradt a hátránya a Ferencváros mögött.

Kapcsolódó
Büntetőt is hibázott, megint nem nyert a Fradi
A Kisvárda pár nap alatt megverte a Fehérvárt és pontot rabolt a Ferencvárostól.

A Fehérvár elég nehéz helyzetbe hozta magát a meccs elején. A 22. percben a Honvéd úgy szerzett vezetést, hogy Alef és Rockov hátul – ne szépítsük – óriásit bénázott, amiből Hidi szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Erre válaszolt Dárdai Palkó a 45. percben, tétmeccsen ez volt az első gólja a Vidiben – utóbbit ITT lehet megnézni.

A második félidőben sokáig Houri furcsán megpattanó lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, a vendégek kapusát, Tujvelt rövid ideig ápolni is kellett utána. A hajrá elején aztán egy szögletet követően a Honvéd szerzett vezetést, majd ezzel el is dőlt a meccs.

A Fehérvár idén három bajnokijából kettőt is elveszített, de azért még második helyen maradt. A Budapest Honvéd feljött a kilencedik helyre.

A székesfehérvári 2019 decembere óta először kaptak ki hazai pályán, a kispestiek 2017 májusa óta, amikor 1-0-s sikerükkel megszerezték a bajnoki címet, nem tudták legyőzni a Fehérvárt.

NB I, 18. forduló

MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

 

MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Alef – Nego, Dárdai (Petrjak, 64.), Houri, Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 64.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Uzoma (Bardea, a szünetben), Kamber, Batik, Lovric, Tamás K. – Szendrei, Hidi (Nagy G., 78.), Gazdag – Balogh N. (Nagy D., 67.), Bőle (Zsótér, 86.)

 

gólszerzők: Dárdai (45.), illetve Hidi (22.), Batik (80.)

sárga lap: Bamgboye (61.), Musliu (68.), Alef (78.), illetve Hidi (33.), Bardea (59.), Tujvel (83.), Tamás K. (90.), Nagy D. (91.), Zsótér (94.)

Olvasói sztorik