Magyar foci bajnokok ligája

„Ilyen klub nincs a világon” – Orosz a Fradi céljairól beszélt

M1
M1

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját idézte a klub hivatalos honlapja, miután a héten előadást tartott arról, hogy merre tart a nemzetközi labdarúgás és hol ebben a Fradi helye. Orosz azt mondta, hogy míg itthon elsősorban sportként tekintettek a labdarúgásra, addig máshol korán felismerték, hogy ez üzlet is, ezek az országok pedig el tudtak lépni, mára pedig áthidalhatatlan a differencia. Ugyanakkor a világjárvány a nagyobb klubokat szerinte jobban fogja érinteni, ami persze nem azt jelenti, hogy a kisebb csapatok egyik napról a másikra elérnék azt a szintet.

Kapcsolódó
Miért éri meg a Fradinak, hogy BL-bevételei egyötédét Rebrovra költse?
Nyíri Zoltán, a Ferencváros alelnöke és Hajnal Tamás sportmenedzser beszél a Fradi 2020-as évéről. A Bajnokok Ligája, a koronavírus és a Szalai Ádám érkezéséről szóló álhír is terítékre kerül.

Orosz Pál a Ferencváros céljait is érintette, azt mondta, a realitás az Európa Liga csoportköre.

„Természetesen minden évben szeretnénk megismételni a tavalyi BL-csoportkörös szereplést, ehhez azonban az kell, hogy évről évre megnyerjük a bajnokságot, ilyen klub viszont nincs a világon. A mi sportszakmai és financiális hátterünkkel reális célkitűzés, hogy

egy ötéves ciklusban 2-3 alkalommal is csoportkört játsszunk akár a BL-ben, akár az EL-ben vagy a Konferencia Ligában

idézi Oroszt a fradi.hu.

Az említett Konferencia Liga idén indul majd, ez az UEFA új sorozata. Mostantól kezdve a magyar bajnok a BL-be vagy az Európa Ligába juthat el (előbbi selejtezőjében kezd, de kiesés esetén utóbbiban javíthat), míg a többi nemzetközi kupainduló csapatunk a Konferencia Ligáért küzd majd a selejtezőkben.

A legutóbbi két szezonban bajnok Ferencváros 2020-ban 25 év után jutott el újra a Bajnokok Ligájába, ahol végül a csoportja utolsó helyén végzett egy pontot szerezve. Most is vezeti az NB I-et kilenc ponttal, még úgy is, hogy 2021 első bajnokiján meglepetésre kikapott otthon a Diósgyőrtől – a csapat 2017 április óta először veszített otthon a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik