Magyar foci

Újabb magyar válogatott focista tért haza az NB I-be

Szaniszló Róbert / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Szaniszló Róbert / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bőle Lukács után Nagy Dominik a Budapest Honvéd második téli igazolása.

A tízszeres magyar válogatott középpályás pályafutása Pécsen indult, majd játszott a Kozármislenyben és a Ferencvárosban, innen igazolt a lengyel Legiához (60 bajnokin 11 gól, 10 gólpassz), legutóbb pedig a görög Panathinaikoszban szerepelt (8 bajnokin 1 gól, 1 assziszt).

„Vártam már, hogy aláírjak és eldőljön a sorsom, boldog vagyok, hogy itt lehetek a Honvédnál, hiszen csapattal edzhetek. Izgatottan várom, hogy a Honvéddal tréningezzek, örülök, hogy szinte mindenkit ismerek, játszottunk együtt, vagy éppen egymás ellen korábban.

Pisont Istvánnal szoros kapcsolatot ápolok, hiszen az utánpótlás-válogatottnál volt edzőm már. Azon leszek, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat és játékba lendüljek. Bár ősszel egy rosszabb periódusban volt a klub, de azt gondolom, hogy a tavasz folyamán elindul felfelé a csapat. Ehhez szeretném hozzátenni a magamét jó és eredményes játékkal

– nyilatkozta a 25 éves Nagy a Honvéd oldalán.

A középpályásként és szélsőként is bevethető játékos az NB I-ben eddig 59 meccsen 2 gólt és 10 gólpasszt ért el, ezen a statisztikán javíthat most a kispesti csapatnál, amellyel kétéves szerződést kötött.

A kiemelt képen Nagy Dominik és Ivan Perisic látható a 2019 márciusában játszott Magyarország-Horvátország Eb-selejtezőn.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik