Magyar foci

A hatodik horvát légiós mellett egy rutinos NB I-es focistát is leigazolt a Diósgyőr

Dvtk.eu
Dvtk.eu

Az NB idei folytatását az utolsó helyről váró Diósgyőr alaposan belehúzott a tulajdonosváltás óta, és már nyolc új játékost igazolt.

Pénteken két új érkezőt jelentettek be a miskolciak, a horvát balhátvédet, Luka Marint, valamint a bosnyák származású, de magyar állampolgársággal is bíró Asmir Suljicot.

„Asmir Suljic egy olyan labdarúgó, akit a magyar futballszerető közönség nagyon jól ismerhet, hiszen attraktív játékával előző csapatainál is kitűnt és remek eredményekhez, bajnoki és kupasikerekhez segítette korábbi klubjait.

Meccs közben szó szerint magára vonzza az ellenfél védőit, és kiváló ütemben passzol, ezzel is támogatva a támadások befejezését. Technikás, nagyon nehéz tőle megszerezni a labdát. Elsősorban nem a góljaival, hanem a gólpasszaival hívja fel magára a figyelmet

– nyilatkozta az új szerzeményről Benczés Miklós, a Diósgyőr sportigazgatója a klub honlapján.

Suljic korábban az Újpestben és Fehérváron is megfordult, a lilákkal Magyar Kupát és Szuperkupát, a Fehérvárral bajnokságot nyert, majd 108 magyar bajnokin szerzett 9 góllal és 35 gólpasszal a háta mögött 2018-ban Szlovéniába igazolt. Az Olimpija Ljubljanával megnyerte a szlovén kupát, aztán Lengyelországban és Izraelben futballozott, mielőtt igent mondott a Diósgyőr hívására.

A 22 éves Marin Eszékről érkezik, és jól ismeri a Diósgyőr új edzőjét, Zoran Zekicet, akivel korábban már dolgozott együtt. Marinnal együtt immár hat horvát játékosa van a DVTK-nak, úgyhogy lassan ez lesz a hivatalos nyelv az öltözőben.

A 15 forduló alatt 10 pontot szerző Diósgyőr első idei tétmeccsét január 20-án a listavezető Ferencváros ellen vívja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik