Magyar foci

Kapásból lőtt a felső sarokba Dárdai Palkó a Vidi edzőmeccsén

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

Még kedden játszott a másodosztályú HNK Orijent ellen edzőmérkőzést a Horvátországban edzőtáborozó Fehérvár, a magyar csapat végül 6-2-re nyert. Két gólt is szerzett a második félidőben a télen igazolt Dárdai Palkó, aki előbb Nikolics Nemanja kiugratását követően talált be, majd ksőbb kapásból lőtt a felső sarokba – ekkor is Nikolics készítette le a labdát.

A 21 éves Dárdai Palkó Berlinben született és a Hertha utánpótlásában nevelkedett, 12 mérkőzésen az első csapatban is pályára lépett. Bár édesapja, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál a kínálkozó lehetőségek közül nem épp a Vidit javasolta volna, sokkal inkább Hollandiát, nem szólt bele fia döntésébe.

„Ha a véleményemre lett volna kíváncsi, akkor talán ezt a holland vonalat ajánlottam volna neki, ő azonban már tavaly nyáron azt mondta nekem, hogy nagyon szívesen futballozna a Vidiben. Azt tudni kell, hogy már gyerekként sokszor járt a Sóstói Stadionban Vidi-meccsen, vannak ismerőseink a környéken, ismeri a fehérvári közeget.

Szóval az egész az ő ötlete volt, ezt így kigondolta magának én pedig ahogy eddig sem, most sem szóltam bele a döntésébe.

Nem aggódom, jól ismerem a klubnál dolgozó szakembereket, tudom, hogy mindenki profin dolgozik és rendkívül jók a körülmények. Ha valaki szorgalmas, akkor a Vidiben ugyanolyan jól lehet fejlődni, mint bárhol külföldön” – nyilatkozta az átigazoláskor Dárdai Pál.

Az NB I-ben a második helyen álló Fehérvár január 23-án, az Újpest ellen folytatja a bajnokságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik