Magyar foci

Supka: A magyar fociedzők megmutatták, hogy nagy feladatokat is megoldanak

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A 12 csapatos NB I egyharmada alkalmaz külföldi edzőt: a Ferencváros Szerhij Rebrovot, az MTK Michael Borist, az Újpest Michael Oenninget, Diósgyőrben pedig a tulajdonosváltás után immár a horvát Zoran Zekic irányít majd.

Kapcsolódó

A Csakfoci összeállítása szerint az adott klub által alkalmazott utolsó öt edző közül az Újpestnél egy, a Fradinál, valamint Fehérvárnál két-két magyart találni.

A Csakfocinak nyilatkozó Supka Attila úgy érzi, felfedezhető egyfajta tendencia abban, hogy a klubok bátrabban voksolnak a magyar edzőkre, akik jobban ismerik a Supka által speciálisnak nevezett magyar közeget.

„Egy külföldről jött kolléga nem biztos, hogy gyorsan kiismeri magát, ráadásul a kvalitásait sem tudjuk. Az elmúlt években sokan voltak itt több országból, de a többségük hamar tovább is állt, mivel nem volt eredményes. Remélem, most már végérvényesen megszűnik az NB I-ben a külföldi edzőkkel való kísérletezgetés.

Természetesen nem azt mondom, hogy nincs szükség rájuk, hiszen Rebrov maximálisan bizonyított a Ferencvárosnál, Boris szintén remek munkát végez a fiatalokból álló MTK-val, de a magyar edzők is komoly eredményeket érnek el, megmutattuk, hogy nagy feladatokat is megoldunk

– mondta Supka, aki jelenleg a Kisvárdát irányítja, de korábban dolgozott többek között Békéscsabán, Debrecenben, Sopronban, Kispesten, Zalaegerszegen és Szombathelyen. A Debrecennel kétszer volt bajnok, a Honvéddal pedig Magyar Kupát nyert. Mostani csapatával 15 forduló után az NB I 5. helyén áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik