Magyar foci

Lőw Zsolt: Mbappétól Verrattiig sokan küldtek üzenetet, megköszönték a közös munkát

A PSG stábja, a baloldalon Lőw Zsolt
Alain Jocard / AFP
A PSG stábja, a baloldalon Lőw Zsolt
Alain Jocard / AFP

A futballnak ezen a szintjén már ritkák a mélyebb emberi kapcsolatok. A PSG-hez hasonló csapatok szüntelen kirakatban vannak, hatalmas pénzek mozognak, dübörög a gépezet. A sportsikerek az elsődlegesek, szoros emberi kötelékek ritkán alakulnak ki. A sztárok buborékban élnek, nemigen nyitnak mások felé, amennyire lehet, óvják a privát szférájukat. (…) Ilyen játékosoknak elnyerni a bizalmát, nagy tett. Azt gondolom, olyan közösség és egység alakult ki, amilyenre korábban nem volt példa a PSG-nél. S igen, Kylian Mbappétól kezdve Marco Verrattin és Presnel Kimpembén át Abdou Diallóig szinte a keret összes tagja küldött nekem üzenetet, amelyben megköszönte a közös munkát.

– mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Lőw Zsolt. A magyar edző Thomas Tuchel segítőjeként dolgozott a PSG stábjában, ám miután a klub a két ünnep között szerződést bontotta német szakvezetővel, Lőw is távozik. Magáról a szakításról azt mondta, annyiban váratlan volt, hogy egy 4-0-ra megnyert bajnoki meccs után következett be, ráadásul az előző évadban Bajnokok Ligája-döntőbe vezették a csapatot, ám összességében szerinte már érezhető volt a sportigazgató, Leonardo, és a Tuchel közötti feszültség. Lőw úgy látja, a nézetkülönbségek akkorák voltak, hogy hosszútávon nem lett volna fenntartható a kapcsolat.

Lőw azt is elmondta, semmiképpen sem maradt volna a párizsi klubnál, mivel Tuchel hívására érkezett a klubhoz, fel sem vetődött benne, hogy maradhat, mivel ahogyan a sikerekben, úgy a kudarcokban is osztozik kollégájával. Lőw beszélt a jövőjéről is, elmondta, hogy a tavasszal még a francia fővárosban maradnak a családjával, hogy gyermekei nyugodtan befejezhessék a tanévet, a folytatás pedig utána aktuális.

Erről, illetve esetleges vezetőedzői ambícióiról azt mondta:

Három út tűnik reálisnak. Az egyik, hogy Thomas Tuchellel nekifutunk még egyszer, és teszünk egy kísérletet arra, hogy feljussunk a klubfutball csúcsára, mert bár a Bajnokok Ligája-ezüst tényleg szépen csillog, az elveszített finálé miatt némi hiányérzet maradt bennünk. Bennem van ugyanakkor az is, hogy adott esetben jó lenne egyet előrelépni a ranglétrán, a megkereséseket tekintve erre is lenne lehetőségem. S közben ott van még az engem az edzői pályán nyolc évvel ezelőtt elindító Ralf Rangnick is, akihez mindmáig szoros szakmai és emberi kapcsolat fűz. Azt sem lehet kizárni, hogy mindhárman együtt dolgozunk majd.

Olvasói sztorik