Magyar foci

Rossi elárulta, mi a legnagyobb álma a magyar válogatottal

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Remek évet zárt a magyar labdarúgó-válogatott, amely kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, valamint megnyerte a Nemzetek Ligája-csoportját, amelyben Oroszország, Szerbia és Törökország volt az ellenfél.

„Szeretném, ha a 2021-es meccsek után újabb fejlődést látnék a csapaton minden tekintetben, önbizalom, taktika és technika terén is. Minden meccsre tökéletesen fel kell készülnünk, és arra is szükségünk lesz, hogy a mérkőzések közben képesek legyünk változtatni. Ez még mind nem jelenti azt, hogy sikeresek is leszünk.

Szeretném, ha jól sikerülnének az Eb-meccsek Franciaország, Portugália és Németország ellen. Szeretném, ha büszkék lennének ránk a szurkolók, ez a legfontosabb

– nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának.

Rossi azt is elmondta, a legnagyobb álma az, hogy a válogatottal kijusson a 2022-es világbajnokságra. A magyar csapat 1986-ban szerepelt utoljára a vébén, és nem lesz könnyű dolga a 2021-es selejtezők során, mivel a csoportellenfelek közül Anglia és Lengyelország is erősebb.

Az olasz edző szerint a válogatott sikereiben nagy szerepet játszott, hogy a csapatnak megfelelő az önbizalma.

„Azt hiszem, hogy az egyik oldalon ott vannak azok a játékosok, akiknek kevés az önbizalmuk. Ez így volt velünk is: voltak olyanok, akiket sokkal erősebben kellett támogatnunk ebben a tekintetben, és voltak olyanok, akiknek túl sok volt belőle, fogalmazhatunk úgy is, hogy ők a nagyarcúak.

Az igazán jó megoldás az, ha a két csoportot össze tudjuk úgy keverni, hogy az a csapat egészét segítse. Ezt nevezzük egészséges önbizalomnak. Amikor a játékosok tudják, mik a gyengeségeik, vagy miből kell visszavenni, a lényeg, hogy állandóan fejlődni akarnak

– magyarázta Rossi.

A teljes interjú itt látható:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik