Magyar foci bajnokok ligája

Tokmac kipróbálna valami újat, de meglepte, mennyit kér érte a Fradi

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Tokmac Nguen a téli szünetre hazautazott Norvégiába, a vg.no pedig kihasználva a lehetőséget és kifaggatta a Ferencváros támadóját, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a csapat 25 év után újra ott volt a Bajnokok Ligája csoportkörében. Azt mondta, óriási élmény volt számára, hogy a két legjobb játékos, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ellen léphetett pályára, majd arról beszélt, szeretne szintet lépni a karrierjében.

Jól érzem magam a klubnál, maradnék még akár tíz évet is. Szeretem a szurkolókat is, akik végig mellettem álltak. De úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek. Kipróbálnék valami újat

– mondta a norvég támadó, aki szerint ugyanakkor ennek van egy akadálya jelenleg, mégpedig az, hogy a Ferencváros túl sokat kér érte. A Transfermarkt 2,5 millió euróra teszi az árát, a vg.no értesülései szerint ennél magasabb árat szabott meg a Fradi.

Kapcsolódó
Rossi többször is le akarta cserélni Szoboszlait az Izland elleni meccsen
Nem tette, a játékos pedig kilőtte Magyarországot az Európa-bajnokságra.

„Sokkolt, amikor megtudtam, mennyit kér értem a klub. Hogyan lehetséges, hogy megvettek anno 4 millió norvég koronáért (400 ezer euró – a szerk.), most pedig ennyit kérnek? Rákérdeztem a klubnál, az mondták, az eredményeim miatt. Mit tehetnék? Nem emelhetik fel ennyire az áramat, mert volt öt jó meccsem a BL-ben. Mi történik, ha lesz öt rossz meccsem? Akkor majd lejjebb megy?” – értetlenkedett Tokmac, aki szerint tett érte eleget, hogy a klub tiszteletben tartsa az ő érdekeit is.

Nyilatkozott Hajnal Tamás is a lapnak, aki kérdéssel válaszolt:

Mi számít magas árnak?

– a Fradi sportigazgatója azzal folytatta, nagy az érdeklődés a játékos iránt, meglátják majd, mit hoz a következő pár hét, lehet, hogy eligazol, de az is lehet, hogy marad a támadó. Hozzátette, jó a kapcsolatuk a játékossal és ezt Tokmac is megerősítette, de azt hozzátette, azért el akarta mondani a saját állspontját is.

Tokmac legszívesebben olyan csapatban folytatná, amellyel a Bajnokok Ligájában játszhat, és elsősorban Európában maradna. Ugyanakkor nem zárkózik el tehetős közel-keleti vagy ázsiai klubok ajánlatától sem, azzal érvelt, hogy a labdarúgók karrierje rövid, gondolnia kell a családjára és arra is, hogy most tudja bebiztosítani az anyagi hátterét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik