Dvsc.hu
Magyar foci

A Kósa-féle DVSC-egyesület lett a Debrecen új tulajdonosa

A DVSC Egyesület megvásárolta a labdarúgó NB II-ben listavezető debreceni csapatot működtető DVSC Futball Zrt. részvényeinek több mint hatvan százalékát – jelentették be a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón.

Az egyesület a DVSC Futball Zrt. csütörtöki közgyűlésén vette át a Szima Gábor és családja tulajdonában lévő részvényeket.

Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke elmondta, a részvények több mint 60 százaléka lett az egyesületé, 25 százalék maradt az önkormányzaté, 14 százalékot a DVSC Futball Zrt. vásárolt meg, és vannak még egy százalékot el nem érő kisrészvényesek is.

Kósa emlékeztetett rá, hogy az augusztus 17-én alakult egyesületnek sikerült megvalósítania a kitűzött célt, és új korszak kezdődött a labdarúgócsapatnál.

Papp László polgármester kiemelte, az NB II-ben szereplő együttes új struktúrában kezdte meg menetelését a szezon elején, és mára már jogilag is lezárult ez a folyamat. Az önkormányzat 39,9 millió forinttal járult hozzá a részesedés megváltoztatásához, írja az MTI.

Mint fogalmazott, a DVSC társadalmasítása sikerült, a klub köztulajdonban működik. Reményét fejezte ki, hogy a listavezető DVSC a tavaszi szezonban is sikeres lesz.

Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, mostantól rendezett körülmények között tudnak dolgozni. Reményét fejezte ki, hogy olyan jövőt sikerül megvalósítania a klubnak, amely minden futballkedvelő megelégedését szolgálja.

Meg kell nyerni a másodosztályt, de már az NB I-ben való helytállásra készülünk

– hangsúlyozta.

Kósa zárszavában elmondta még, hogy Szima továbbra is jelentős összeggel támogatja a labdarúgócsapatot.

Olvasói sztorik