Magyar foci

Őrült végjátékkal zárult a Kisvárda–Újpest mérkőzés

A Kisvárda Master Good 1-1-es döntetlent játszott a vendég Újpesttel a labdarúgó NB I15. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

A gyenge első félidőt követően a folytatásra elszántabban érkezett a Kisvárda, amely Bumba révén tíz perc alatt háromszor is vezetést szerezhetett volna, de előbb Banai védett, majd a vendégvédők szerelték, végül pedig nem találta el a kaput.

A későbbiekben Horváthnak is volt két lehetősége, de ígéretes helyzetben egyszer sem találta el jól a labdát fejjel.

A 85. percben meglepetésre mégis az Újpest szerzett vezetést Szakály Péter 17 méteres lövésével (0-1).

Ez felhergelte a hazaiakat és talán elaltatta az újpestieket is, mert a 88. percben Melnik harcolt ki tizenegyest, de azt Viana a lécre lőtte. De csak összejött az egyenlítés, a 91. percben Lucas ívelését Sassá az ötös jobb sarkától középre fejelte, Jelena pedig közelről nem hibázott (1-1).

A hazaiak ugyan nyolc kör óta veretlenek, de legutóbbi négy összecsapásuk döntetlennel zárult. A fővárosiak immár sorozatban hetedik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek az NB I-ben.

A nap másik mérkőzése is 1-1-es döntetlent hozott: a Puskás Akadémia a 19. percben Josip Knezevic bombagóljával szerzett vezetést a Fehérvár otthonában (0-1).

A fordulást követően tovább rohamoztak a hazaiak, és Funsho Bamgboye révén sikerült kiegyenlíteniük (1-1).

A hajrára megfogyatkozott a Puskás Akadémia, miután Antonio Mancét második sárga lappal kiállította a játékvezető, de a vendégek sikeresen megőrizték a döntetlent a meccs végéig.

NB I, 15. forduló

Kisvárda – Újpest FC 1-1 (0-0)
gól: Jelena (91.), illetve Szakály (85.)

Fehérvár – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
gól: Bamgboye (59.), illetve Knezevic (19.)

Olvasói sztorik