Magyar foci

Dzsudzsák az Anzsiról: A mai eszemmel is így csinálnám

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Dzsudzsák Balázs interjút adott az Origónak, amelyben sok aktuális és múltbéli kérdésre is választ adott. A 108-szoros válogatott focista többek között elárulta, hogy

  • nagyon rosszul élte meg, hogy a 2020-as sikereket nem a nemzeti együttes tagjaként élhette meg, de még mindig hisz a behívóban,
  • hogy az Atlético Madrid sosem tudott megegyezni orosz csapatával a váltásról, ahogyan később Dárdai Pál Herthája sem tudta elhozni a török Bursasporból,
  • amikor az Anzsi Mahacskalába szerződött, egyedül a portugál Benfica tett volna érte ajánlatot.

Az Anzsihoz 2011-ben szerződő Dzsudzsák azért váltott ki nagy csalódást a rajongókból, mert a PSV-ben kulcsemberként játszó szélsőt a drukkerek egy topbajnokságban szerették volna látni. A 33 éves támadót a mai napig meghurcolják ezért, de most részletesen is elmondta, miért döntött így.

Egy olyan klub keresett meg, amely akart engem és versenyzett értem. Még egyszer: nekik én kellettem a világsztárok mellé. Erre lehetett nemet mondani? Az Anzsi volt az egyetlen klub, amely hajlandó volt értem kifizetni az átigazolási összeget a hollandoknak.

Egy másik ajánlat volt, a portugál Benficáé. Alkudoztak, próbálták lejjebb nyomni az áramat a hollandoknál. Ezenfelül megnéztem a két klub fizetési ajánlatát. Ha akkor nem a Benfica teszi azt az ajánlatot, hanem a Sevilla vagy a Juventus, soha nem megyek Dagesztánba. A Benfica nagy csapat, de nem Bayern München, vagy nem Juventus. Ezt is mérlegre tettem, és így hoztam meg a döntést. Ezt a mai eszemmel is így csinálnám.”

Dzsudzsák Balázs azt is elmondta azért, hogy nehezen tudta feldolgozni, ami vele történt. Egyrészt az őrületes átigazolási címke, másrészt a tény, hogy egy életre egzisztenciát teremt a családjának.

„Az az érzés, hogy egy nyírlugosi gyerek eljut ide, szinte felfoghatatlan volt a számomra. Azt, hogy tizennégy és fél millió eurót fizettek értem, nem tudtam értelmezni. Felébredek, kapok egy SMS-t, abban a pillanatban tudom, hogy a családom és a saját életem is megoldódott – örökre. Az emberek mindig odaképzelnek valamit a valóság mögé. Nem gondolom, hogy a magyar labdarúgást bármilyen hátrány érte volna az én dagesztáni igazolásom miatt.

Azok, akik csalódásként élték meg ezt a történetet, a saját meg nem valósult álmaikat kérték rajtam számon.”

Olvasói sztorik