Magyar foci

Akár két Eb-n is láthatjuk jövőre Szoboszlaiékat

Mohos márton / 24.hu
Mohos márton / 24.hu

A vb-selejtezők miatt öt meghatározó játékos is hiányozhat a magyarok U21-es Eb-csapatából, hiszen a felnőtt válogatott élvez majd előnyt, amikor arról kell dönteni, hogy melyik együttesben futballozzon jövő március végén Szoboszlai Dominik, Szalai Attila vagy éppen Schäfer András.

Gera Zoltán csapata a hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon a németekkel, a hollandokkal és a románokkal került egy csoportba. Az Eb csoportmeccseit jövőre március 24. és 31. között rendezik, és ugyanebben az időpontban (25-én a lengyelek, 28-án San Marino, 31-én pedig Andorra ellen) három vb-selejtezője is lesz az A-válogatottnak.

Kapcsolódó
Gera csapata bitang nehéz csoportba került az U21-es Eb-n
De a hazai pálya előnye mellette szól majd.

Szoboszlai Dominik a kora alapján még bőven játszhatna az U21-es csapatban, de ő már az A válogatott kulcsjátékosának számít, és 2020-ban Szalai Attila is bebizonyította, hogy nyugodtan lehet rá kezdőként számítani a felnőttek között, de Schäfer András is megkapta a lehetőséget Marco Rossitól. Rajtuk kívül pedig ott van még a szintén hátvéd Bolla Bendegúz és a holland Heraclesben légióskodó támadó, Szőke Adrián – mindkét futballista megfordult már a felnőtt válogatott keretében.

Így akár az is előfordulhat, hogy egy szinte fél csapatra való húzóember nélkül kell megvívniuk az U21-eseknek az Eb-csoportkört, hiszen a keretek kialakításakor Rossi válogatottja elsőbbséget élvez.

„Az elsőbbség a felnőtt válogatotté, és

ha a szövetségi kapitány a fiatal játékosokra is számít a felnőtt csapatnál, akkor nyilván oda fognak menni.

Úgyhogy én nem számítok túl sok játékosra, akik visszajátszanak az Európa-bajnokság kedvéért, ők oda tartoznak. Eddig is jó volt a kapcsolat a szövetségi kapitánnyal, mindig az adott mérkőzés előtt összeültünk, vagy beszéltünk előtte egy héttel, hogy kik azok a játékosok, akikre ő számít, és kik jöhetnek hozzánk, úgyhogy ez most is ugyanígy lesz” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Gera Zoltán szövetségi edző.

Ha sikerülne Szoboszlaiék nélkül kivívni a továbbjutást, akkor az Eb egyenes kieséses szakaszában, május 24. és 31. között talán több esély lenne a felnőtteknél is számításba vett futballisták U21-es Eb-szereplésére.

Olvasói sztorik