Magyar foci

A Salzburgnál már arra gondolnak, mi van, ha Szoboszlaiért valaki bankot robbant

Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP
Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP

Szoboszlai Dominik esetleges téli átigazolásának körülményeit boncolgatta a The Athletic nevű oldal, amely a játékos kérői között a Tottenhamet, az Arsenalt, a Real Madridot, az Atleticót, a Milant és az RB Leipziget említette meg, akik közül a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató német klubot tartja a legesélyesebbnek a leigazolására.

Annak a klubnak, amely meg akarja szerezni a 20 éves középpályást, egy összegben kell kifizetnie a kivásárlási árát, vagyis a 25 millió eurót, és két hét áll a tranzakció lebonyolítására.

A Salzburg azt szeretné, ha Szoboszlait úgy adhatná el, hogy egy esetleg következő átigazolás esetén is részesüljön az összes 20 százalékából. Vagyis, ha például 100 millióért adnák el, abból 20 az osztrák csapatnak járna, ha ezt sikerül belevenni a szerződésbe.

Szoboszlainak december 15-ig kell jeleznie a klubnak, hogy marad-e vagy megy, és a Salzburg december 31-ig várja érte az ajánlatokat. A válogatott Eb-részvételt érő gólját szerző Szoboszlai tíz bajnokin négy találatot és hat gólpasszt jegyzett a bajnokságban, de a BL-selejtezőben és a főtáblán is eredményes volt két-két alkalommal.

Olvasói sztorik