Magyar foci

Meghalt Szuromi Antal, egykori válogatott labdarúgó

77 éves korában meghalt Szuromi Antal, a Dorog, a Tatabánya, az Egyetértés és az MTK egykori egyszeres válogatott csatára, írta az MTK Baráti Kör közösségi oldala.

Szuromi 1943. június 21-én Andornaktályán született, de már Újpesten nőtt fel, és először a Fővárosi Vízművek játékosa volt.

Az Mlsz.hu korábbi írása szerint tizenkilenc évesen már játszott az ifjúsági válogatottban, a második meccsén az NDK ellen, Karl-Marx-Stadtban egy olyan csapatba szállt be csereként Puskás Lajos társaságában, amelyben Varga Zoltán, Dunai II Antal és Bene Ferenc is szerepelt.

1962-ben bemutatkozott az NB I-es Dorogi Bányász színeiben, majd 1965 elején – mivel csak egyéves kivárás után mehetett volna az Újpesti Dózsához – a Tatabányai Bányász tagja lett.

A csapattal a veretlenül bajnok Vasas, valamint az FTC mögött bronzérmet nyert, ez pályafutása legjobb bajnoki helyezése az élvonalban.

Három ott töltött év után Hidegkuti Nándorral együtt visszatért a fővárosba, az MTK játékosaként a legnagyobb sikere a Magyar Népköztársasági Kupa megnyerése volt 1968-ban.

Ebben az időszakban került be az A-válogatottba, éppen úgy Hoffer József állította be, mint hajdanán az ifjúsági válogatottba: 1970. november 15-én Bázelben 1-0-ra győzött a Rothermel – Noskó, Mészöly, Konrád, Páncsics – Dunai III, Kocsis L., Halmosi (Vidáts) – Fazekas, Bene, Szuromi összeállítású csapat tagjaként.

1971-ben az Egyetértéshez igazolt, ahol aztán már lehetősége volt elkezdeni építeni a civil életét: belevágott a vendéglátózásba. 1974-75-ben még visszatért az MTK-ba, pontosabban az Egyetértéssel egyesült MTK-VM-be, de aztán elbúcsúzott a játéktól.

A hatvanas-hetvenes évek egyik legjobb csatára 312 bajnoki mérkőzésen 108 gólt szerzett.

Olvasói sztorik