Magyar foci

Marco Rossi: Piszkosul mérges vagyok magamra és az egész világra

Marco Rossi rettentő mérges magára és a világra, hogy éppen pályafutása legfontosabb mérkőzése előtt kapta el a koronavírust, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, korábban azt is bevállalta volna, hogy megbetegedjen, csak a csapat jusson ki az Európa-bajnokságra.

Az Izland elleni csütörtöki pótselejtező előtti utolsó sajtótájékoztatót szerda estére kellett halasztani, délelőtt ugyanis jött a hír: a kapitány is pozitív mintát produkált, így csak skype segítségével tudott válaszolni a kérdésekre.

Koronavírusos Marco Rossi
Elkülönítették a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Csütörtökön játszunk Izlanddal az Európa-bajnoki szereplésért, az olasz edző nem lehet ott a mérkőzésen.

„Úgy készültünk ezúttal is, mint valamennyi korábbi mérkőzésre, hiszen mindegyik ugyanolyan fontos a számunkra, ha a játékosok a válogatott mezében lépnek pályára.

Tisztában vagyunk azzal, mennyire nagy horderejű ez a meccs. Különös a lelkiállapotunk, de azt sem szeretnénk, ha a fontosság ismeretében kiégjenek az érzelmi energiák. Ezt megfelelően kell kezelnünk

– mondta.

Hozzátette, az összecsapás számára is meghatározó, hiszen egy olyan út áll mögöttük, amelyen fontos eredményeket értek el. Ugyanakkor sajnálja, hogy nem lehet ott a kispadon.

„Noha nem lenne ildomos, de korábban viccelődtem a stábbal, hogy a biztos győzelemért bevállalnék egy koronavírus-fertőzést is. Azonban az, hogy pont a múlt éjjel kaptam el a koronavírust, nagyon rosszul érintett. Amióta tudom, nem tudtok aludni, piszkosul mérges vagyok magamra és az egész világra.”

A magyarok gyenge pontjait büntetnék meg az izlandiak
Erik Hamrén kapitány szerint a kevesebb hiba dönthet az Eb-pótselejtezőn.

Elmondta, az eredeti 24+3 fős keret elég bő, amiből lehet gazdálkodni, ezért nem hívott be senkit a szintén koronavírusos Kleinheisler László helyére. Az viszont jó hír, hogy Szoboszlai Dominikra számíthat.

„Mindig jó, ha a bőség zavarában szenvedünk,.bár meccsről meccsre kell mérlegelni, ki játsszon. A magam részéről lehetségesnek látom, hogy Szoboszlai mellett akár Kalmár Zsolt is pályán legyen egy időben”.

Elárulta, hogy azoknak a fiataloknak, akik még sohasem játszottak ilyen fontos meccsen, azt mondta, taktikailag és mentálisan legyen topon, de ne próbáljanak összpontosítani a meccs fontosságára.

„Ha végig a munkára koncentrálnak, és a pályán fejben és fizikálisan is jelen vannak, jó esélyeink lesznek a győzelemre.”

Arra a kérdésre, Szalai Ádám és Nagy Ádám milyen állapotban van, úgy reagált, hogy biztató a helyze.

„Nagy Ádámmal kapcsolatban semmi kétely nem merülhet fel, teljesen jó fizikai állapotban van, megfelelően teljesített a bajnokikon. Szalait tény, hogy nem játszatja az edzője Mainzban, de az ő szereplése alapvető fontosságú. Szükségünk lesz a pályán olyan emberre, aki lélektani vezető tud lenni, Túl fontos ember ahhoz, hogy ne kezdjen.

Rajta kívül nem látok olyan első éket, akit bármikor pályára lehetne küldeni nemzetközi szintű mérkőzésen. Sok bírálatot kaptam akkor is, amikor a bolgárok ellen játszattam, de akkor az első két gólunkat neki köszönhettük.

Elmondta, csütörtök este olyan ellenféllel játszik a csapat, amely papíron előttünk áll a rangsorban.

„Ha veszítenénk, és elégtelennek bizonyulna, ahogy készültem, elfogadnám. Nem ragaszkodom erőnek erejével a pozíciómhoz. A futballban minden benne van, sok tényezőn múlik az eredmény. Remélem, jó teljesítményt fogunk nyújtani.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik