Magyar foci

Roberto Carlos magyar fia egészen kivételes izomzattal rendelkezik

A 13 éves Cristofer Roberto da Silva Horváth, a világbajnok brazil klasszis, Roberto Carlos fia négy és fél éves kora óta Spanyolországban él édesanyjával, Horváth Alexandrával.

Cristo jelenleg apja korábbi klubjának, a Real Madridnak az egyik fiókcsapatában, a San Fernandóban játszik.

„Kiemelkedő erőssége a játékintelligenciája, a nyugodt, higgadt döntéskészsége és a labdakezelési kreativitása, ahogy lát a pályán: ez a képesség nagyon ritka! Gyorsan átlátja a játékszituációhoz mérten a megfelelő lépést és azonnal alkalmazza.

Passzai az egész pályát tekintve hajszálpontosak. A játéknak alárendeli magát, szerény és alázatos. Fejlesztenie kell még viszont a labda nélküli mozgékonyságát, a játék ritmusa, a reakció és a sebesség helyes felismerését. Nem hasonlítanám össze az édesapjával, mert Cristo másban kiemelkedő: a labdakezelési eleganciája, a szervezőkészsége és ahogy lát a pályán, egyedivé teszi

– idézte edzője, Dominique Martin Cristóról szóló jellemzését az Utanpotlassport.hu.

Cristo azt mondta, a nagy álma, hogy védőként nyerjen Aranylabdát, utoljára ez a 2006-ban világbajnoki címet nyerő olasz válogatott csapatkapitányának, Fabio Cannavarónak sikerült. Roberto Carlos fia a foci mellett vízilabdaedzésekre is jár, és mint a korabeli gyerekek közül sokan, ő is nagy rajongója a Fortnite nevű videojátéknak.

„Én azt tapasztalom, hogy itt nincs az a nyomás a gyerekeken, hogy a sportot vagy a tanulást részesítsék előnyben. Cristónak nincs könnyű dolga a suliban, a madridi skandináv iskolába jár, ahol Cambridge-vizsgákat tesz. Ez azt jelenti, hogy szinte mindent angolul és spanyolul is megtanul, illetve németül is egyre jobban fog beszélni” – nyilatkozta Cristo édesanyja, jelezve, hogy a tanulás sincs hanyagolva.

Horváth Alexandra elárulta, spanyol, holland és magyar akadémiák is csábítják Cristót, de úgy érzi, óriási lemondással járna az életforma, és amíg a fia nem végzi el az iskolát, addig nem költöznek el Madridból.

Hogy mire viszi majd Cristo, az a jövő kérdése, de az tény, a 183 centis fiú kivételes géneket örökölt, dr. Petrekanits Máté, a terhelés-diagnosztika egyik legelismertebb hazai specialistája megállapította, hogy nagyjából minden egymilliomodik emberből válhat az izomösszetétele alapján olyan kiváló sportoló, mint Cristóból, aki magyarnak vállalja magát, így akár a korosztályos-válogatottakban is szerepelhet.

Kiemelt kép: Utanpotlassport.hu

Olvasói sztorik